Supilinlased asusid vahtraallee toetuseks allkirju koguma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastast 2006 järgi jäänud vahtrad Emajõe tänaval, mida linn kaalus vahepeal maha võtta.
Aastast 2006 järgi jäänud vahtrad Emajõe tänaval, mida linn kaalus vahepeal maha võtta. Foto: Sille Annuk

Linn kavatseb lasta Emajõe tänaval Kroonuaia ja Kartuli tänava vahelisel teelõigul maha võtta hulga vahtrapuid, et rajada tänava alla sadeveetorustik. Kohalikud elanikud peavad aga puude kallale minekut lubamatuks ning on asunud selle takistamiseks korjama allkirju.


«Meile on äsja teatavaks saanud, et linnavalitsus on sõlminud lepingud Emajõe ja Väike-Emajõe tänava rekonstrueerimiseks. Rekonstrueerimise käigus plaanitakse asendada kaherealine vahtraallee Emajõe tänaval ühe puudereaga,» märgivad Supilinna selts ning Eesti Roheline Liikumine oma pöördumises.



Organisatsioonid soovivad pöördumisega ära hoida Tartu ühe kaunima ning ainukese säilinud hoonestatud kaldapealse ja rohekoridori ärarikkumist ning meenutavad, et Tartu linnavolikogu on kehtestanud Supilinna linnaosa üldplaneeringu, milles on ette nähtud Emajõe tänava äärse kaherealise allee säilitamine.



Nii nõuavad pöördumisele allakirjutanud, et linnavalitsus lähtuks Emajõe ja Väike-Emajõe tänava rekonstrueerimisel Supilinna üldplaneeringus kehtestatud nõuetest ning taastaks Emajõe tänava ääres kaherealise allee. «Nõuame avalikkuse arvamusega arvestamist ja ootame linnavalitsuselt ammendavat selgitust kehtiva üldplaneeringu eiramise kohta,» seisab avalduse lõpus.



Supilinna selts ja Eesti Roheline Liikumine olid kogunud

pöördumisele

neljapäeva õhtuks 125 allkirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles