Näituse avamisel valmib huviliste täiendatud maal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ERMi uue näitusemaja makett.
ERMi uue näitusemaja makett. Foto: Risto Mets

Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas käib praegu suur töö värvirullide, puuride ja kruvikeerajatega. Valmib väljapanek, mis tähistab Eesti Vabariigi 92. aastapäeva ja ERMi 101. aastapäeva ning tutvustab avalikkusele esimest korda nii üksikasjalikult Raadile peagi kerkivat uut hoonet.



Põhiprojekti valmimine on jõudnud sellisesse järku, mis võimaldab juba piiluda maja sisemusse ning jalutada näitusesaalides.



ERMi Ehituse Sihtasutuse projektijuht Viljar Pohhomov on põnevil, sest praegu ei ole veel teada, milliseks kujuneb väljapaneku see osa, mida on kavas säilitada hiljem igavesti.



Nimelt valmib kunstnik Tõnu Talvel 5 x 2,5-meetrine maaling, mida saavad oma mõtete ja kätetööga täiendada näitust avama tulevad huvilised. Kunstniku maalitööd saadavad eesti muusikute edurivisse kuuluvad pillimehed Toomas Rull, Raul Vaigla, Mihkel Mälgand, Raul Sööt ja Raun Juurikas.



Kõigile tasuta muusikalis-maaliline näituse avamine on 24. veebruaril kell 14. (TPM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles