Tartu võib FIG kohtunike koolituse korraldada ka 2012. aastal

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võimlemise lõpetanud superstaarid  koolitusel. Vasakult:
Alia Jusupova (KAZ), Marina Speht (RUS), Vera Sessina (RUS), Dinara Gimatova (AZE), Olga Kapranova (RUS)
Võimlemise lõpetanud superstaarid koolitusel. Vasakult: Alia Jusupova (KAZ), Marina Speht (RUS), Vera Sessina (RUS), Dinara Gimatova (AZE), Olga Kapranova (RUS) Foto: VK Janika

11.-17. veebruarini toimus Tartus rahvusvaheline iluvõimlemise kohtunike koolitus, mille viisid Eesti Võimlemisliidu egiidi all läbi Rahvusvahelise võimlemisföderatsiooni iluvõimlemise tehnilise komitee president proua Maria Szyszkowska (POL) ja Venemaa peatreener, esimese kategooria kohtunik Irina Viner (RUS).


Koolitusel osales 84 kohtunikku 14 st riigist (ARM, AZE, EST, GER, JPN, KAZ, LTU, NOR, RUS, SWE, TUN, LAT, BLR, ISR).
Üheteistkümne riigi (ARM, AZE, EST, GER, JPN, KAZ, LTU, NOR, RUS, SWE, TUN) 44 kohtunikku sooritasid eksami ja neljast riigist (EST, LAT, BLR, ISR) oli kokku lisaks eksami sooritajatele 40 vabakuulajat.

Kaks kohtunikku sooritasid eksami teistkordselt (ARM ja KAZ).
Eksami sooritajatest omas eelmisest olümpiatsüklist 5 kohtunikku IV rahvusvahelist kohtuniku kategooriat ja 39 ei omanud rahvusvahelist kategooriat.

Koolitus toimus Tartu kesklinnas, Dorpat konverentsikeskuses.
Osalejad olid majutatud ja toitlustatud kõrgetasemelises Dorpat hotellis, mis on ühenduses konverentsikeskusega ja lisakommentaare ei vaja.
Keskus mahutab korraga sadu osavõtjaid, keskuses on inspireeriv ja rahulik atmosfäär ning väga head tehnilised võimalused.

Kohtunike koolitus viidi läbi vene keeles, otsetõlkega inglise keelde. Tõlkis professionaalne treener, rahvusvahelise kategooria kohtunik, iluvõimlemisspetsialist, endine VK Janika kasvandik Inga Höglund, kes sai presidendilt vaid kiidusõnu.
Paralleelselt koolitusega toimus 16. Rahvusvaheline võimlemisturniir Miss Valentine 2010, mis oli kohtunikele praktiliseks koolituseks. Peale loenguid vaatasid koolitusel osalejad võistlusi ja neil oli võimalik esitada küsimusi ning näha õpitut reaalses võistluses. President Maria Szyszkowska sõnul on ka tulevikus hea, kui koolitused toimuvad paralleelselt võistlustega.

FIG iluvõimlemise tehnilise komitee president Maria Szyszkowska tänas südamest Eesti võimlemisliitu ja peasekretäri proua Kadri Liivak-Riisalot ning ütles, et koolitus oli edukas tänu Janika Mölderi tehtud tööle ja Võimlemisklubi Janika organisaatoritele.

Maria Szyszkowska ütles: «Tartu Dorpati konverentsikeskus oleks heaks paigaks järgmise olümpiatsükli mandritevahelise (intercontinental) kohtunikekoolituse läbiviimiseks 2012 aastal, sest koolituseks vajalikud tingimused ja ruumid on kõrgeimal tasemel.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles