Pühapäeval kutsub klubi Tartu Maratoni avatud raja sõidule

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusad. Foto on illustreeriv.
Suusad. Foto on illustreeriv. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Sõbrapäeval saavad Otepääl Tehvandi spordikeskuse suusastaadionil alguse 39. Tartu maratoni sündmused avatud raja sõidu ja 9. naistesõiduga.


Maratoni peakorraldaja Indrek Kelk kinnitas, et väga heas korras rajale oodatakse maratonivormi lihvima ja ilusat talveilma nautima rekordarvu osalejaid.



«Eelmisel aastal osales avatud raja sõidul 411 suusatajat, sel aastal oleme valmistunud kolmel distantsil 500 osaleja teenindamiseks.» Avatud rada saab läbida vabas või klassikalises tehnikas ja paremusjärjestust ei selgitata.



Pühapäeva hommikul kell 9 antakse start 63 km sõidule, mis kulgeb maratonimarsruudil Otepää-Arula-Palu-Elva. 31km sõitjad stardivad kell 11 Arula teeristis. Keskpäeval antakse Palul lähe 9. naistesõidule, mille pikkuseks on 16 km.



Kõigi sõitude finiš asub Elvas Tartumaa tervisespordikeskuses.



Avatud rajal sõitjaid ootavad nii diplom kui ka teenindus ja toitlustus finišis ning rajal. 63 km sõidul on näiteks kuus teeninduspunkti.



Sõitudele saab registreeruda korraldaja klubi Tartu Maratoni veebilehel ja martonikeskuses.



Kui suuremad suusatajad on startinud avatud rajale, saavad väikesed spordisõbrad osaleda Otepää lastesõitudel Tehvandi suusastaadionil. Valida saab 500 m, 2 km ja 3 km distantside vahel ning kõiki lõpetajaid ootavad finišis lasteürituste medal ja diplom koos sooja teega.



Tasuta lastesõitudele saab registreeruda ainult kohapeal.



Tartu maratoni avatud raja sõit kuulub samuti rahvusvahelise pikamaasuusatamise sarja Worldloppet kalendrisse. 39. Tartu maratoni põhidistantsid 63 km ja 31 km sõidetakse 21. veebruaril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles