Eesti Post müüs Tartu postimaja 28 miljoni eest

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu postimaja leidis omaniku 28 miljoni krooni eest.
Tartu postimaja leidis omaniku 28 miljoni krooni eest. Foto: Ain Protsin.

Pärast mitmeid luhtunud kirjalikke enampakkumisi ja läbirääkimisi õnnestus Eesti Postil müüa Vanemuise 7 kinnistu 28 miljoni krooni eest osaühingule Bandwick Investments. Algselt lootis riiklik postifirma saada maja eest 60 miljonit krooni.


Postiettevõtte juhatuse esimees Ahti Kallaste sõnas, et müüdud kinnistu ei vastanud Eesti Posti vajadustele postiteenuste osutamisel ning pinna kasutamine ei olnud efektiivne.



Kallaste sõnul on ostja on lubanud säilitada ja renoveerida olemasoleva ehitise büroohooneks. «See, kas Eesti Post jätkab teenuste pakkumist samas majas, selgub juba edasiste läbirääkimiste käigus.»



Tänases turusituatsioonis on tegemist õnnestunud tehinguga, leidis Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen. Müügist saadud rahalised vahendid lubas Atonen suunata investeeringuteks, mis aitavad kaasa põhiteenuste parendamisele ja arendamisele.



Vanemuise 7 hoone üldpind on 6489 ruutmeetrit. Hoone on hetkel koormatud üürilepingutega, ankurüürnikuks on SEB Pank.



Eesti Posti strateegiline soov on võõrandada ebaotstarbekas kinnisvara ning asuda edaspidi üüripindadel seal, kus liiguvad inimesed. Postiettevõttel on 96 kinnistut üle riigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles