Eesti sulgpallurid panid soomlased nende kodumaal kindlalt paika

Henn Uuetoa
, ajakirjanik
Copy
Sulgpallurid Karl Kert (vasakul) ja Tauri Kilk võitsid Soomes MK-etapi, kui olid üle teisest Eesti duost Kristjan Kaljurannast ja Raul Käsnerist.
Sulgpallurid Karl Kert (vasakul) ja Tauri Kilk võitsid Soomes MK-etapi, kui olid üle teisest Eesti duost Kristjan Kaljurannast ja Raul Käsnerist. Foto: Akseli Aalto

Soomes Vantaas peeti lõppeval nädalavahetusel sulgpallivõistlus Yonex Finnish Open, kus eestlased näitasid võimu meeste paarismängus – koju tuldi nii kuldsete, hõbedaste kui ka pronksikarva medalitega. Üks kirkaim medal maandub Tartuski.

Medalid olid eestlastele kindlad juba enne kohamänge, sest esmalt jõudis meeste paarismängus kaheksa parima sekka kolm eestlaste duot. Veelgi enam, siis said nii Tauri Kilk koos Karl Kerdiga kui ka Kristjan Kaljurand koos Raul Käsneriga edasi finaali. Nii selguski MK-etapi võitja meie meeste duellis.

Nagu ka veebruaris toimunud Eesti meistrivõistlustel, võitsid nüüdki Karl Kert (Raul Musta SK) ning Tartus Triitoni klubis treeniv Tauri Kilk. Kui talvel võideti kahe geimiga, siis Soomes tuli võidu nimel vaeva näha kolmes geimis.

Esmalt jäid peale Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja Raul Käsner (Triiton), kes võitsid 21:15. Siis mäng aga tasakaalustus, kuid Kerdil ning Kilgil õnnestus üle olla vastavalt 22:20 ja 21:18. 

Kuid Yonex Finnish Openi meeste paarismäng ei lõppenud eestlastele vaid kahe medalikomplektiga. Nimelt teenisid Andrei Schmidt ja Hugo Themas (Triiton) kolmanda koha, mida tuli jagada sakslaste Lennart Notni ja Julian Voigtiga.

Ühtlasi püsisid Soomes kõrges mängus Mikk Õunmaa (Triiton) ja Ramona Üprus (TÜASK), kes olid esindatud segapaarismängus. Nende teekond lõppes poolfinaalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles