Petturid mõtlevad Lõuna-Eestis välja üha uusi nippe

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõikvõimalike pakkide eest ei tasu pakkujale raha peo peale laduda. Inimestega suheldes tasub valvas olla ka muudel puhkudel.
Kõikvõimalike pakkide eest ei tasu pakkujale raha peo peale laduda. Inimestega suheldes tasub valvas olla ka muudel puhkudel. Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna politseiprefektuur hoiatab inimesi raha välja petvate kelmide eest ning kutsub kahtluse korral inimesi üles politseid teavitama.



21. novembri õhtupoolikul sisenes Tartus Riia tänaval asuvasse moesalongi noormees, kes ütles, et salongi juhataja oli tellinud hoolduselt ühe arvutikomponendi, kirjeldas sündmust Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall.



Mees ulatas müüjale paki ja arve 500 krooni peale, mille müüjanna kassast ka tasus. Hiljem selgus, et tegemist oli pettusega ning keegi polnud taolist teenust tellinud.



Politseile on saabunud teateid taolise skeemi järgi raha väljapetmise kohta ka teistest Lõuna politseiprefektuuri teeninduspiirkonnas asuvatest maakondadest.



Politsei manitseb inimesi ettevaatlikkusele ning soovitab mitte olla nii kergemeelsed rahade väljamaksmisel võimalikele petturitele. Selliste pakkumiste korral tasub enne rahade maksmist asjaolusid veidigi kontrollida.



Juhul kui tekib kahtlus pakutavas kaubas või teenuses, tuleks kiiresti helistada politsei lühinumbril 110  ning püüda jätta meelde sellise «teenusepakkuja» tundemärgid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles