Bussijaama avamispeost lõikab kasu linnapea pubi

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgeva bussijaam, mis sai mullu ehituskonkursil auhinna liimpuidu kasutamise eest. Veidi üle nelja miljoni krooni maksma läinud hoone ootesaalis on istekohti 16 inimesele.
Jõgeva bussijaam, mis sai mullu ehituskonkursil auhinna liimpuidu kasutamise eest. Veidi üle nelja miljoni krooni maksma läinud hoone ootesaalis on istekohti 16 inimesele. Foto: Margus Ansu

Jõgeva linna uue bussijaama avamise puhul kõlistab linnapea Kalmer Lain 6. novembril šampanjaklaase poolenisti talle kuuluvas Sinu pubis. Ligi 10 000-kroonise arve tasub maksumaksja.


«Kuna linn on tellija, siis linn maksab ka muidugi,» sedastas Reformierakonda kuuluv Lain. «Aga see on seatud nii, kuna bussijaam ja Sinu pubi paiknevad teineteisest kahesaja meetri kaugusel. Külaliste liigutamise mõttes on nii mugavam.»



Lain rõhutas, et otsus pidada avamispidu Sinu pubis, mille omanikfirmast Gamer Kaubanduse OÜ kuulub talle pool, ei ole tema langetatud.



«Selle otsustas linnavalitsuse komisjon, pidades silmas külaliste mugavust. Antud momendil on see ka kõige soliidsem koht Jõgeval,» leidis Lain.



Lain tunnistas, et sisuliselt kukub Sinu pubi teeneid kasutades välja huvide konflikt. Samas lisas meer, et on juba otsustanud müüa oma osaluse Gamer Kaubanduses firma jagunemise tõttu.



«Alates 1. jaanuarist ei ole ma enam selle pubi omanik. Otsus on tehtud, see on ainult vormistamise küsimus,» kinnitas Lain.



Reisijad külma käes


Koos sisustusega veidi üle nelja miljoni krooni maksma läinud Jõgeva bussijaama välisuks seisis eile lukus. Kasutusloa andis linnavalitsus alles 26. oktoobril, pärast seda on Kalmer Laini sõnul tulnud hoones veel nipet-näpet sättida.



Bussiootajad peavad veel mõne päeva leppima avatud klaaspaviljonidega teisel pool Estakaadi tänavat, mõnikümmend meetrit raudtee pool.



«Ta on nii ja naa,» ütles ühes paviljonis eile Põltsamaa bussi oodanud Laur Villo, seirates Andres Lunge ja Mait Lauri projekteeritud bussijaama, mis põrnitses tema suunas nagu hüppeks valmistuv nokkloom. «Mind häirib, et on nii palju klaasi. Puitu võiks rohkem olla. Ma ei tea, võibolla ma olen vanamoodne,» ütles Villo.



Vähemalt sama tihti kui Jõgevale, satub Villo ka Tartusse. Ta leidis, et Kalle Rõõmuse büroos projekteeritud Tartu bussijaam, mis pärast avamist 2003. aasta sügisel kiiresti Plasku sigalaks ristiti, on etem.



«Parem plekk kui klaas,» arvas Villo ning tõmbas mahvi sigaretti. «Mina kutsun teda Pleki-Karlaks. Aga Tartu vana bussijaam oli ikka ilusam.»



4 miljonit – liiga kallis


Eile Jõgevalt Puurmani reisinud Peep Kompus lisas, et Tartu bussijaam ajab asja ära, kuigi võiks muidugi mahukam olla.



«Alguses tundus küll kitsas, aga nüüd on asjad laabuma hakanud,» märkis Kompus. «Kui see (Jõgeva – toim.) jaam reedel avatakse, eks siis näeb, kuis seal on. Aga ma arvan, et ta läks liiga kalliks. Kas nii kallist on vaja?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles