Jüri Saar: volikogu kiusamine

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Saar
Jüri Saar Foto: Pm

Linnapea Urmas Kruuse tuhin enne valimisi vaksaliostuga märk maha saada teenis nipse nii koalitsioonikaaslastelt kui ka volikogu viimasel istungil opositsioonilt, mil linnapea soovis volikogult luba ostukõneluste alustamiseks ja tähtaja määramist juba 1. detsembriks ostuinfot sisaldava õigusakti esitamiseks.


Mitmest IRLi ja sotside esindaja kõnest kõlas seisukoht, et raad on seni küllalt äriühingutega kõnelusi pidanud ja pärast lõpptulemuse volikokku otsustamiseks toonud – ei peaks nüüdnegi olukord erinema. Nii et volinike meelest kiusamine.



Aga kui vaadata punkti arutelule kulunud aega – ligemale tund – ja sõnavõtjate hulka – kaheksa, mõni korduvalt –, siis see kiusamine meeldis.



Nii näiteks uuris sots Marju Lauristin, mida tehing linnale maksma võiks minna (Kruuse vastas, et majas on 1500 ruutmeetrit ja samaväärse Lutsu teatrimaja remondi hind ca 20 000 kr/m²).



Sots Jarno Laur soovis hinnangut linna 2003. aasta otsusele loobuda vaksali ostu eesõigusest hinnaga null krooni (Rein Kilgi Elikante tasus vaid paarsada tuhat krooni käibemaksu).



Kruuse vastas, et ei saa kommenteerida, kuid kui Eesti Raudtee toona vaksalit müüs, otsis linn partnereid hoone kordategemiseks. Edutult. Ta väitis siiski, et arvestades vahepealset ehitusbuumi, ei tohiks korras hoone nüüd linnale kallim tulla, kui oleks tulnud toona ostueesõigust kasutades.



Keskerakondlane Vello Lään tõdes, et on üldteada, et Rein Kilgil ei lähe hästi, aga seda ei peaks korvama maksumaksja rahaga. Ta küsis veel, kas Kilgi suhtes ei saa sanktsioone rakendada, sest lepinguline kohustus tagada ootesaal on täitmata.



Aga opositsiooni ettepanek, mis ka üllatuslikult läbi läks ja otsusesse kirja sai, oli, et 1. detsembriks ei pea (uus!) linnavalitsus (uuele!) volikogule esitama mitte õigusakti, vaid kõigest info läbirääkimiste tulemuste kohta. Et mitte vastset linnavalitsust asjata sundseisu panna ja Kilgile sellega eeliseid kätte mängida.



Otsust vaksali ostu asjus kõnelusi alustada toetas 33 saadikut, vastu polnud keegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles