Linnavolikogu pidas oma viimase istungi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast viimast istungit ootas volikogu liikmeid raekoja saalis rikkalik pidulaud. Maitsva­maid palasid valivad reformierakondlased Toomas Tein (paremal) ja Jüri Sasi.
Pärast viimast istungit ootas volikogu liikmeid raekoja saalis rikkalik pidulaud. Maitsva­maid palasid valivad reformierakondlased Toomas Tein (paremal) ja Jüri Sasi. Foto: Sille Annuk

Viimase istungi pidanud 49-liikmelisse Tartu volikogusse on kuulunud kokku 76 valitud rahvaesindajat, kellest neli ei ole võtnud volikogu tööst kordagi osa.


Kolm valitud linnavolikogu liiget jõudsid veel enne volikogu esimest kogunemist tõestada, et nad olid valimistel ainult peibutuspardid ja nende tegelik valik on jätkata tööd riigikogus. Nii ei jõudnud toonase Res Publica esindaja Ene Ergma ja toonase Isamaaliidu esindajad Tõnis Lukas ja Peeter Tulviste kordagi linnavolikogu istungile, nende volitused on peatatud.



Reformierakondlane Anto Ili käis volikogusaalis ja kõnetoolis korduvalt abilinnapeana, ent kordagi ei osalenud ta volikogu liikmena, ehkki tal olid selleks volitused kuue istungi toimumise ajal.



Riigikogu liikmena jätkamist eelistanud peibutusparte oli aga veelgi: reformierakondlased Margus Hanson ja Helmer Jõgi, sots Jarno Laur, kuid saatus mängis neile kätte võimaluse kas või mõnel istungil kaasa lüüa.



Kogu volikogu nelja-aastase tööperioodi volitusi omanuist oli kõige hõredam istungitest osavõtt isamaaliitlasest näitlejal Merle Jäägeril ja professor Marju Lauristinil, kel mõlemal jäi vahele 30 istungit.



Kõik 68 istungit olid aga kohal Urve-Anne Kade Reformierakonnast ja rahvaliitlane Veera Sirg.



Nii nagu Tartu linnavalitsuses, kus algkoosseisust on praegu ametis vaid abilinnapead Karin Jaanson (Rahvaliit) ja Vladimir Šokman (Keskerakond), ja vahetunud on kõik reformierakondlastest linnavalitsuse liikmed, on suured liikumised olnud ka volikogus. Tervelt 27 rahvasaadikul on volitused peatatud või lõpetatud.



Linnavolikogu 49 liikmest on volituste algusest kuni volituste lõpuni olnud volikogus 32.


Linnavolikogu esimees oli algul keskerakondlane Aadu Must ja aseesimees reformierakondlane Hannes Astok, kes valiti 2007. aastal riigikogusse ja nende ametipostid võtsid üle vastavalt Olev Raju ja Verni Loodmaa.



Volikogu neljast fraktsioonist suurim on Reformierakonna oma, valimiste järgselt 19- liikmelises fraktsioonis on pärast respublikaan Uwe Kersna liitumist 20 liiget.



Keskerakonna fraktsioonis oli algul 8 liiget, Isamaaliidu fraktsioonis 9 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioonis 6.



Keskerakonna fraktsioon on nüüd ühe liikme võrra väiksem, välja on arvatud Gennadi Suhhov. Isamaaliidu fraktsioonist on saanud Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon kokku 11 liikmega.



Rahvaliidu saadikurühm on kõik neli aastat püsinud neljaliikmeline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles