Toomemäel jäi auto murdunud puu alla

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure puuoksa jäänud Opel Astra sai mõlkida.
Suure puuoksa jäänud Opel Astra sai mõlkida. Foto: Lõuna-Eesti Päästekeskus

Lõuna-Eesti päästekeskuse päästjad vabastasid täna Tartus murdunud puu alla jäänud auto.


Kell 10.45 said päästjad väljakutse Tartusse Lossi tänavale endise sünnitusmaja ette, kus suur puuharu oli sõiduauto peale murdunud. Päästemeeskond lõikas puu tükkideks ning vabastas auto ja tee liikluseks.

Õnnetuses said auto kapott ja tiib mõlkida ning purunes esiklaas.

Päästeteenistus juhib tähelepanu, et suure tuulega tuleb autod puudest eemale parkida. «Pargis jalutades olge valvsad, et murduvad oksad teid ei vigastaks,» kutsus Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik inimesi valvsusele.

Kiige teatel saabus mõni aeg hiljem informatsioon, et Tartu kesklinnas Kaubahalli kõrval asuva laste mänguväljaku lähedal on üks suur puu pikali kukkunud.

Lõuna-Eesti päästekeskuse andmetel keegi viga ei saanud ning ümbritsevale puu ohtu ei kujuta. Sestap jätsid päästjad puu praegu sinna, kus ta on.

«Näib, et kuivanud puudest ja puuokstest tulenev oht on Tartu linnas antud näidete varal üsna tõsine,» lisas Kiik.

Tartu linnadendroloog Silver Urbas märkis Tartu Postimehele antud selgitustes, et nii linnavalitsuse ametnikud kui ka pargihooldusega tegelevad firmad hoiavad Tartu parkidel pidevalt silma peal. «Puu sisse aga ei näe,» sõnas Urbas ning lisas, et parke 100 protsenti ohutuks muuta ei olegi võimalik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles