Pankrotistunud arendaja kolm korterelamut läksid korraga müüki

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks müüki läinud kolmest korterelamust Tartu külje alla Lohkvas.
Üks müüki läinud kolmest korterelamust Tartu külje alla Lohkvas. Foto: www.varad.ee

Kolmapäeval pani pankrotihaldur Einar Vallandi müüki Tartumaal Luunja vallas Lohkva külas Puupilli tee 1 paikneval 17 211-ruutmeetrisel krundil kolm korterelamut kokku 64 korteriga. Enampakkumise alghinnaks on määratud 25 miljonit krooni.


Vallandi rääkis Tartu Postimehele antud selgitustes, et maju ehitanud OÜ Nordeks Arendus on pankrotis. Kolm korterelamut läksid aga korraga müüki seetõttu, et nad asuvad ühel kinnistul.



Suurim probleem antud arendusega on see, et ühes majas juba praegu sees elavatele inimestele lubati valmis ehitada vähemalt praeguseks valminud maja kommunikatsioonid, kuid ka seda pole tehtud. Maja Puupilli 1a küll köetakse, ent kanalisatsioon jookseb õuele paigutatud mahutisse.



Vallandi sõnul ei pea ta tõenäoliseks, et elanikud sooviksid iseseisvalt kõik puuduvad kommunikatsioonid välja arendada, seetõttu näeb pankrotihaldur, et mõni teine arendaja võtaks majade lõpuniehitamise enda peale.



Müügiga soovib Vallandi kiirustada, sest ühel korterelamul puudub praegu vett pidav katus ning selle väärtus võib konstruktsioonide läbi ligunedes oluliselt langeda. Kuna majades oleks tarvis kiiresti muidki töid teha, ei välista pankrotihaldur, et ka kinnistu alghind võib langeda.



Ühe, praeguseks juba enam-vähem valmis elamu puhul on soovijatel võimalus osta majas ka üks korter ning ehitada see ise lõpuni. Korterite müügihind on Vallandi kinnitusel läbirääkimiste küsimus ja sõltub otseselt korteri valmidusastmest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles