Varjupaik saab majutuskohti juurde

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Šokman
Vladimir Šokman Foto: TPM

Tartu hoolekandeasutuses Varjupaik algab 1. novembril remont, mis kestab kümme kuud ja mille lõppemise järel saab senisest enam eluasememurega inimesi linnalt ajutist peavarju.


Jutt käib sotsiaalmajutusteenusest neile, kes vajavad enamat kui lihtsalt tasuta varjupaika ehk ööbimisvõimalust Lubja 7 keldrikorrusel.



Need on tavaliselt peavarjumurega inimesed, kes on kas pikaajalised töötud, sõltuvus- ja terviseprobleemidega või puuduliku haridusega inimesed, ka vanglast vabanenud isikud.



Nende inimeste toimetulekuoskused ei pruugi olla piisavad, et nad iseseisvalt üüripinnal hakkama saaksid. Juba harjumus elektrimõõdikut ja veenäite jälgida võib neile üle jõu käia.



Ruumi napib


Uus teenus ongi neile, kes vähemalt esialgu tuge ja järelevalvet ning individuaalset juhendamist vajavad.



«Me oleme niisugust teenust juba aasta katseliselt proovinud,» ütles Tartu abilinnapea Vladimir Šokman. «Lubja 7 majas on praegu 12 majutuskohta ja need kohad on kogu aeg hõivatud.»



Novembris hoone teiselt korruselt algav remont muudab hoolekandeasutuse ruumipaigutust aga selliselt, et juurde on võimalik luua veel 34 majutuskohta, mis tähendab, et kokku hakkab neid olema 46.



Veel aasta jagu remonti


Praegu on Lubja 7 teisel korrusel sotsiaalkorterid ja osa peresid on vaja enne remonti veel ümber paigutada.



«Kui teine korrus valmis saab, liigub remont majas korrushaaval edasi ja peaks terves hoones lõppema 2010. aasta augustis,» lisas Tartu sotsiaalabiosakonna sotsiaaltööteenistuse peaspetsialist Merle Kivest. «Siis jääb meil kuu aega sisustamiseks. Usun, et laiendatud sotsiaalmajutusteenusega saame alustada 2010. aasta 1. oktoobril.»



Lisaks hakkab teenusesaajate igapäevaelu juhendama kaks sotsiaaltöötajat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles