Kaubamaja katusel valmis hiiglaslik maaling

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamaja katusel valmis hiiglaslik maaling.
Kaubamaja katusel valmis hiiglaslik maaling. Foto: Sille Annuk

Kosmonaudid, lendurid ja ufonaudid võivad sattuda hämmingusse, kui näevad üle Tartu lennates linna keskel lehtmetsa tähistavat topograafilist tingmärki. Kas tõesti on silma all maakaart? Tegelikult ei ole, kaubamaja katus on saanud  hiiglasliku maalingu.


Kaubamaja ja Eesti Kultuurkapitali toel tegutsenud Armeenia kunstnik Vahram Muradyan ja Eesti kunstnik Sveta Bogomolova on kasutanud oma ühistöö «Linnamets» tegemiseks ära kolme viimase nädala vihmata päevad ning peaaegu 75 liitrit valget värvi.



Miks küll on tarvis näha nii hirmsasti vaeva ja kulutada aega, kui tulemuse vaatajad on põhiliselt vaid lendavad isikud?



Noored kunstnikud tahavad pakkuda oma maalingu tavatu asukohaga võimaluse mõtiskleda, et kunsti ja igasuguste elunähtuste tajumiseks on mõnikord tarvis muuta vaatepunkti. Muu hulgas märgistab katusel kujutatud puu näiteks mõttemetsa, sest puude poolest rikas Tartu on justkui heade mõtete mets, ning rohelist paika, kus on mõnus elada.



Tartlanna Bogomolova ja Jerevani elanik Muradyan loodavad, et nende ühisloomingut saab vaadata kunagi ka internetis Google­­Earth´ist. Harukordne võimalus «Linnametsale» lähedalt pilku heita on täna õhtul. Kunstnikud paluvad huvilistel koguneda kell 18 kaubamaja kolmandal korrusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles