Astri küpsetab uutes köökides

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagar Gaida Kumpel seab pirukaid küpsetamisvalmis Astri Grilli uues hoones Lõunakeskuse taga.
Pagar Gaida Kumpel seab pirukaid küpsetamisvalmis Astri Grilli uues hoones Lõunakeskuse taga. Foto: Andres Ehrenpreis

Viis tonni küpsetisi, salateid ja muid hõrgutisi suudab Astri Grill päevas valmistada oma uutes tootmisköökides Lõunakeskuse taga, mis valmisid masust hoolimata.


Astri Grilli juhatuse liige Hannes Kirs muheles läinud nädalal, et kogu tootmine on vanadest ruumidest ilusti ära kolida jõutud ja uutes kohanetud. Ruumi avaramalt nii uute seadmete tarbeks kui tooraine ja valmistoodangu hoiustamiseks.



Vanad köögid olid ka Lõunakeskuse kompleksis, nagu uus majagi, kuid vanad ruumid olid kasvanud toodangumahtudele alla jäänud ja lihatoodete köök oli hoopiski Eedeni keskuses.



Mugavus ja kontroll

«Uue tootmisköögiga paranes logistika ja tootmine on tõhusam, saame pakkuda paremat kvaliteeti,» ütles Kirs. «Varem pühade ajal, kui kaupa oli palju, nappis külmpindu. Nüüd seda muret ei ole, külmalaopinda on kuus korda rohkem. Saame osta isegi pakendusliini, millele enne üldse ruumi ei olnud.»



Kvaliteedile aitab Kirsi sõnul kaasa ka hästi läbi mõeldud kaupade ja toodangu liikumise loogika.



Ühest pääslast tulevad sisse tooraine ja pakendid, keskel on tootmispinnad, lõpus jõuavad kaubad valmistoodangu lattu ja majast väljuvad juba teisest väravast.


Tootmine on laias laastus jagatud kolmeks. On pagarite tööruum, kus valmivad pirukad ja saiakesed. Käsitsitööd on tehnika üsna palju vähendanud.



Näiteks pirukaliin suudab 15 meetrit pikast poolile keritud taignapaanist ise lõigata vajalikus mõõdus taignatükid ja vahele panna moosi või hakkliha. Inimesel pole siin palju teha. Tõsi, pirukaks tuleb taignatükid keerata siiski nobedatel naistel ja pärast need ahjuplaadile laduda.



Sealsamas kõrval on kondiitrite töömaa, kus valmivad tordid ja koogid.



Polegi hakkijate armeed

Salatikööki ei täida nuge välgutavate näitsikute armee: keedukartulikuubikud saabuvad vaakumpakendis, niisamuti tuleb muu põhitoore. Köögis tuleb see kraam retsepti järgi salatisegamismasinasse doseerida ja valmis salat pärast pakenditesse panna.


Astri Grillis töötab 175 inimest, neist pooled tootmisüksuses, ülejäänud kohvikutes Lõunakeskuses ja Eedenis.



kas teate


Astri Grilli uus tootmishoone


• Uues hoones valmib 224 nimetust tooteid, kuni 5000 kilo toodangut päevas.


• Päevas on võimalik toota 20 000 väikesaia.


• Uues tootmishoones on 1500 m² tootmispinda ning kahe rekkatäie jagu sügavkülmkambrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles