Rohelised valisid Tartu linnapeakandidaadiks Peep Mardiste

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Eestimaa Rohelised linnapeakandidaat Tartus Peep Mardiste.
Erakonna Eestimaa Rohelised linnapeakandidaat Tartus Peep Mardiste. Foto: Margus Ansu

Erakond Eestimaa Rohelised (EER) nimetas Peep Mardiste oma linnapeakandidaadiks oktoobris toimuvateks kohalikeks valimisteks Tartus. Tuntud keskkonnakaitsja ja kodanikuühiskonna aktivist Mardiste on juhtinud Roheliste Tartu piirkonda selle asutamisest alates.


«Sel aastal täitub 20 aastat ajast, mil rohelised esmakordselt Tartus linnavolikogusse valiti,» märkis Peep Mardiste erakonna pressiteates ning lisas, et erakond on täis tahtmist tagasi tulla, et nende maailmavaade ja seisukohad linna tuleviku suhtes oleksid Tartus jälle esindatud.



Eestimaa Roheliste jaoks on olulisteks teemadeks kohalikel valimistel Tartus linnatransport, planeeringud, energiasääst, kodanikuühiskond ja otsedemokraatia.



Mardiste (37) on üle 10 aasta aktiivselt kaasa rääkinud erinevates Tartut kujundavates planeeringuprotsessides ja arengukavade koostamisel. Ta on osalenud erinevate keskkonnaorganisatsioonide - Eesti Rohelise Liikumine, Tartu Üliõpilaste Looduskaitsering ja Eesti Looduskaitse Selts, juhtimises. Praegu Mardiste Tartu Keskkonnahariduse Keskuse nõukogusse ja on Eesti Kodanikuühiskonna Sihtkapitali nõukogu aseesimees.



Roheliste linnapeakandidaat lõpetas 1990. aastal Tartu kommertsgümnaasiumi (end. Tartu 12. keskkool) ning on praegu Tartu Ülikooli doktorant ja lektor.



Ta on korporatsioon Ugala vilistlane ning Supilinna Seltsi, Eesti Rohelise Liikumise, seltsingu Jalgrattalinn Tartu, orienteerumisklubi Kape, Jalgpallihaigla ja Akadeemilise Lumelauaklubi liige.



Mardiste on osalenud Roheliste kandidaadina kahtedel valimistel: 2007.a. Riigikogu valimistel Tartus (saades 466 häält) ja tänavu juunis Europarlamendi valimistel erakonna teise numbrina.



Valimistel soovivad rohelised saada Tartu linnavolikogus vähemalt viis kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles