Linlased saavad anda ideid eelarveraha kasutamiseks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda.
Tartu raekoda. Foto: Sille Annuk

Alates tänasest ootab Tartu linnavalitsus elanikelt ideid, kuidas kasutada tuleva aasta eelarvesse kavandatud 140 000 eurot. Ideid oodatakse kuni 10. septembrini veebilehel www.tartu.ee/kaasaveelarve.

Kaasava eelarve ideid saavad esitada kõik, kellele Tartu hea käekäik korda läheb, kinnitas linnavalitsuse teade. Kõiki esitatud ideid hindavad ja analüüsivad vastava valdkonna spetsialistid ja eksperdid, sisult sarnased ideed koondatakse ning iga idee kohta koostatakse hinnang selle realiseeritavuse ja eeldatava maksumuse kohta.

Novembris tutvustatakse ideid Tartu kodulehel ja korraldatakse ideede tutvustusüritus. Samuti on kavas rahvahääletus, kuhu suunatakse kõik realiseeritavad ja eelarve piiresse jäävad ideed.

Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Hääletusel reastatakse ideed paremusjärjestusse ja viiakse ka ellu.

Kaasavat eelarvet hakati Tartus kavandama juba 2012. aastal, kui e-Riigi Akadeemia korraldas sel teemal seminari. Selle aasta veebruaris moodustas linnavalitsus töörühma, kuhu kuulusid lisaks linnajuhtidele ja ametnikele ka kõigi volikogu fraktsioonide esindajad. Töörühm töötas e-Riigi Akadeemia juhtimisel kaasava eelarve protsessi metoodika Tartu linna jaoks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles