Kingakarpidest saavad kingikarbid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmis karp.
Valmis karp. Foto: Andres Haabu

Heategevusprojekt «Kingakarbi kingitused« kutsub aitajaid üle Eesti otsima mõne seisma jäänud kingakarbi ja kinkima selles Tartu vähekindlustatud perede lastele sügiseks koolitarbeid.

Kingituste projekti algataja Mervi Kalmus nägi Inglismaal, kuidas jõulude ajal koguti karpides kingitusi Aafrika lastele. Tema sõnul on seal heategevus väga tavaline. «Pole küsimus, kas teha, on vaid küsimus, milleks teha.»

Sellest innustust saanult otsustas ta ka Eestis samalaadse projekti ellu viia. «Milleks saata kaugele, kui meil endalgi on lapsi, kellel võib abi vaja olla,» vastas Kalmus küsimusele, miks meil ei ole eesmärk saata kingitusi mõnesse välisriiki, nagu tehakse Inglismaal. Kuna talvel sündinud ideega ei tahtnud Kalmus uute jõuludeni oodata, otsustas ta suunata heategevusliku projekti saabuval sügisel kooli minevatele lastele.  

Kalmus lausus, et praeguseks on toodud kingitusi kümne ringis, kuid veel umbes 30 inimest on teatanud soovist kaasa lüüa. Linnavalitsuse sotsiaalosakonnast teatati Kalmuse pärimisele, et Tartu päevakeskustes käib 90 last, kes vajavad lisaabi kooliminekul. Seetõttu saigi eesmärgiks võetud koguda just 90 kingitust. Kingituste vastuvõtt jätkub 25. augustini, ükskõik kui palju neid siis kokku tuuakse.  

Osalejatel paluvad projekti eestvedajad teatada oma soovist annetada ja tuua kinkepaberiga kaetud kingakarpi pakitud kingitus ühte kogumispunkti: kas Lille 18 Tartus, Mere pst 3 Tallinnas või Karja 3 Pärnus. Enne toomist soovitab Kalmus ette teatada, et oleks kindlasti keegi kohal, kes kingi vastu võtab.

Kingitusele võib ka lisada, kas see oleks sobivam poisile või tüdrukule ning millises kooliastmes saajale. Kingituse sisu saab Kalmuse sõnul annetaja valida oma äranägemise järgi ja vastavalt võimalustele. Lisateavet saab www.kingakarbikingitused.ee.

Kas teate?

Mõned kingisoovitused

•    vihikud

•    kunstitarbed

•    harilikud pliiatsid

•    kustutuskummid

•    joonlauad

•    sokid

•    hügieenitarbed (šampoon, hambahari jms)

•    maiustused (mis karbis halvaks ei lähe ega laiali voola)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles