Tartu botaanikaaed saab sünnipäevaks skulptuuri ja samblaaia

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli botaanikaaed. Illustreeriv foto.
Tartu Ülikooli botaanikaaed. Illustreeriv foto. Foto: Sille Annuk

Tartu Ülikooli botaanikaaed tähistab 28. ja 29. juunil oma 210. aastapäeva, mille puhul avatakse aias kaks uut ja haruldast vaatamisväärsust.

Ülikooli muuseumide pressiesindaja teatel avatakse 28. juunil kell 12 skulptor Ahti Seppeti loodud dekoratiivskulptuur «Aednikule», mille valmistamisel olid abiks ARS Metallitöö ÖÜ ja Raidkivi OÜ.

«Teadaolevalt on see esimene skulptuur Eestis, mis on pühendatud Eestimaa aednikele,» rääkis botaanikaaia direktor Heiki Tamm. Kuju valmis annetuste toel.

Samal päeval kell 12.30 avatakse botaanikaias uus samblaaia kollektsioon, mille on kavandanud Sten Mander ülikooli botaanikaaiast. Oma teadmistega abistasid Nele Ingerpuu ja Kai Vellak. Heiki Tamm leidis, et sammalde eksponeerimine on maailma botaanikaaedades haruldane nähtus. Avatavas samblaaias on võimalus õppida tundma enam kui 60 samblaliiki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles