Rattaralli muudab nädalavahetusel Tartu liiklust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu rattaralli ratturid Kanepis.
Tartu rattaralli ratturid Kanepis. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Estonian Cycling Weekend 2013 suurte rattaürituste tõttu on 30. maist 2. juunini Tartu liikluskorralduses arvukalt muudatusi, annab teada linnavalitsus. Ajutiselt on suletud mõned parklad ning ka bussiliikluses on seisakuid ja ümbersuunamisi.

Nädalavahetusel korraldab klubi Tartu Maraton kolmel päeval Estonian Cycling Weekendi nime all suuremahulisi rattaüritusi: Tartu rattaralli, Tartu GP tänavasõidu ning Tallinn-Tartu GP. Seetõttu kehtestati üritusega seotud liikluspiiranguid juba kolmapäeval, 29. mail alates kella 22.00st Aura Veekeskuse juures seoses stardi- ja finišikoridori ehitustöödega.

Linnaliinibussid sõidavad laupäeval osaliselt mööda ajutisi marsruute ning vaba graafiku alusel, sest ümbersõidud ja trassiületused ei võimalda püsida graafikus. Kõik bussiliinid siiski sõidavad.

Pühapäeval, 2. juunil toimuva rattaralli stardi järel (kell 10.00 ja 12.00) peatatakse liiklusmärkidega ja politseipatrullide poolt liiklus Riia tänaval kaks korda kuni 25 minutiks, jalgratturite kolonni läbisõidul. Riia tänaval peatuvad ka liinibussid koos sõitjatega ning jätkavad pärast liikluse taasavamist sõitu.

Kolmepäevase võistlusprogrammi ajaks on võistluste korraldusega seoses suletud kogu parkla- ja haljasala, mis piirneb Sadama - Väike Turu - Aura Veekeskuse ja Turu tänavatega. Osalejatele reserveeritakse ka ujula parkla Anne kanali ääres. Ahhaa keskuse parklatele jäävad juurdepääsud avatuks.

Seoses üritustega piiratakse Tartu linnas neljapäevast kuni pühapäevani, 30. maist kuni 2. juunini liiklust järgnevalt:

1. Liikluseks on suletud:

* Turu tänav, linnast väljuv suund (Soola -Aida tn lõigul): 30.05. kell 19.00 - 24.00 ja 31.05. kell 14.00 - 17.00 ning kell 20.00 kuni 2.06. kella 22.00ni;

* Turu tänav, linna sisenev suund (Aida - Soola tn lõigul) 30.05. kell 19.00 - 02.06. kell 22.00;

* 30.05. kella 19.00st kuni 02.06. kella 22.00ni on Soola tänaval Turu - Väike Turu vahelisel lõigul, Tartu Bussijaama ees, ühesuunaline liikluskord muudetud kahesuunalise liiklusega tänavaks.

Turu tänava (Soola - Aida) sulgemisega seotud ümbersõidud (k.a. linnaliinibussid) toimuvad Väike Turu või Kalevi tänavate kaudu.

Laupäeval, 1. juunil kell 11.00 - 18.00 on liikluseks suletud jalgratturite võistlusrada marsruudil: Vabaduse pst - Kroonuaia - Jakobi -Veski -Näituse - Baeri - Lai - Uueturu - Vanemuise - Akadeemia - Tähe - Aardla - Sepa - Turu (linna sisenev suund) - Ropka tee - Teguri - Turu (linna sisenev suund).

Aura Veekeskuse esine parkimisala on liiklusele suletud alates 30.05. kella 19.00st  kuni 2. 06. kella 22.00.

Pühapäeval, 2. juunil kell 12.30 - 17.00 on liikluseks suletud Ringtee tänav ja Turu tänav (Ringtee - Teguri lõigul). Võru maanteelt   linna sisenev liiklus (k. a. transiit) on suunatud Rehepapi ristmikult ümbersõidule Aardla või Riia tänavale.

2. Liiklus on peatatud:

* reedel, 31. mail kell 15 -16 kuni 30 minutiks võistlejate finišeerumisel marsruudil Aruküla tee - Puiestee - Narva mnt - Vabadussild - Vabaduse pst - Turu tänav kuni Aida ristmikuni. Liikluse peatamise ajal saab reguleerijate märguandel võistlusraja ületada Lubja - Puiestee ja Jaama- Staadioni ning Ujula - Vene ristmikel. Puiestee - Narva mnt ristmikul jääb avatuks Annelinna - Narva suund. Riia - Turu ristmikul korraldavad liiklust reguleerijad ning keelatud on vasakpööre Riia tänavalt Vabaduse puiesteele.

Soovitame juhtidel nimetatud ajavahemikul vältida Vabadussilla ja Võidu silla piirkonnas liiklemist ning kasutada ümbersõitudeks Sõpruse silda. Linnaliini bussid peatuvad sulgemise ajal marsruudil ning jätkavad pärast liikluse taasavamist, bussid sõidavad vaba graafiku alusel.

* laupäeval, 1. juunil kell 11.10 kestvusega kuni 10 minutit Turu - Aida ristmikul.

* pühapäeval, 2. juunil kell 10.55 ja 12.55 kestvusega kuni 20 minutit Riia tänaval rattaralli stardikolonni läbisõiduks.

3. Bussiliikluses on järgmised muudatused

laupäeval, 1. juunil:

kell 10.30 - 18.00 sõidavad bussid mööda ajutisi marsruute liinidel 2, 3, 5, 6, 9, 14, 15, 16, 17, 18 ja 20 – täpsem info on vastavates peatustes ning internetis Tartu linna kodulehel. Seoses Turu tänava (Soola – Aida lõigus) sulgemisega sõidavad liinibussid Väike Turu - Soola või Soola - Kalevi tänavate kaudu.  Ümbersõitudega seoses võivad bussid hilineda.

* 1. juunil kell 10.30 - 18.00 ei l äbi bussid Turu tänaval Soola peatust. Ajutine Soola peatus asub Soola tänaval bensiinijaama kõrval. 30.05. kella 19st kuni 2.06. kella 22ni ei läbi bussid Aura Veekeskuse peatust vaid peatuvad Turu peatuses Väike Turu tänaval.

* pühapäeval, 2. juunil kell 12.30 - 17.30 sõidavad bussid liinidel 4 ja 9 linnast väljuval suunal kuni Ringteeni ja sooritavad vahetult enne Ringtee tänavat tagasipöörde. Bussid ei l äbi Tarbusi, Soodusmarketi, Favora, Vangla ja Sepa turu peatusi. Ajutine Ringtee peatus asub 50 meetrit Võru tänava suunas Bussid liinil 17 sõidavad Ringtee suunas marsruudil Turu - Tehase - Tähe tn. Enne Ringtee ristmikku sooritavad bussid tagasipöörde. Bussid ei läbi Sepa, Vangla ja Favora peatusi. Ajutised peatused asuvad Tähe tänaval (Ringtee ristmikul ning Sepa ristmikul). Ihaste suunas sõidavad bussid marsruudil Tähe - Tehase - Raua - Sõpruse pst jne.

* Maakonnaliinide Võru maantee suunalised bussid sõidavad 01.06.13. kell 11.00 -18.00 ja 02.06.13 kell 12.30 - 17.30  linnast välja ja linna sisse Riia tänava kaudu. Bussid ei läbi linnas Kastani, Kabeli, Aardla, Aiandi ja Musta peatusi.

Liiklusummikutest hoidumiseks soovitame laupäeva hommikul sõidud läbi kesklinna teha enne kella 11.00 ja võistlusi vaatama tulles jätta autod väljapoole liikluseks suletud ringrada. Lastevanematel palume laupäeva hommikul oma sõidukid parkida Anne kanali ümbruse parklatesse ning jalutada lapsega stardialasse üle Turusilla - nii on turvaline. Pühapäeva pärastlõunal palume juhtidel Võru suunas liiklemiseks kasutada Aardla või Riia tänavat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles