Masingu kool ehitab 5,6 miljoni krooni eest

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiina 
Kallavus
Tartu Herbert Masingu kooli direktor
Tiina Kallavus Tartu Herbert Masingu kooli direktor Foto: Pm

Tartu Herbert Masingu kool sai kahe toetussummana kokku ligi 5,6 miljonit krooni, mis on plaanis kulutada Vanemuise tänava maja remondiks ja juurdeehitiseks ning Pepleri 10 ruumide remondiks.





Eile teatas Ameerika Ühendriikide Eesti saatkond, et USA Euroopa väejuhatus eraldas Eesti humanitaarprojektidele pool miljonit dollarit ning sellest üle poole, 300 000 dollarit ehk 3,6 miljonit krooni, Masingu koolile.



«Jalg pole veel õnnehüppest maha saanud, kuigi meie koolil oli see info käes juba nädal tagasi,» ütles Masingu kooli direktor Tiina Kallavus. «Ideaalis näen, et 1. septembril avame juba palju täiuslikuma kooli.»



Halvas seisus Koht


Kallavus tunnistas, et terviseprobleemidega laste koolitamiseks 1992. aastal asutatud koolil läheb silmatorkavalt kenasti, sest hiljuti saadi haridusministeeriumi kaudu ligi kaks miljonit krooni Euroopa Regionaalarengu Fondilt.



Kõige põletavam mure on Kallavuse sõnul olnud Pepleri 10 asuvate endiste noortekeskuse Koht ruumide remont.



«Hetkel on ruumid väga trööstitud, kuigi tegevus seal juba käib: õpetajad annavad lastele õpiabi, koos käivad suhtlusgrupid,» rääkis Kallavus. «Lisaks töötab seal vabatahtlikuna Itaalia noormees Giulio Capuzzo, kes õpetab lastele kitarrimängu, inglise keelt ning mängib nendega kõiksugu mänge.»



Keldriruumide remont


Esialgu pole veel selge, kui palju raha Pepleri 10 remont neelab, kuid Tiina Kallavuse arvates annavad langenud ehitushinnad lootust, et 5,6 miljonist kroonist jätkub ka Masingu kooli Vanemuise 33 peamaja keldriruumide väljaehituseks ning kaht majaosa ühendava kahekorruselise galerii juurdeehitise püstituseks.



Keldrisse on kavandatud lisaks olemasolevale savikojale kangastelgede tuba, kaalumisel on isegi sepikoja rajamine. Veel peaksid keldrisse mahtuma teraapiaruumid, õpilasomavalitsuse tuba ning raadioruum kooliraadio tegijaile.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles