Veelaudurid tekitasid uue tasandi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veelaudur Ekke Eller näitab uue basseiniga kaasnevaid trikivõimalusi.
Veelaudur Ekke Eller näitab uue basseiniga kaasnevaid trikivõimalusi. Foto: Margus Ansu

Rahinge ekstreemparki ehitati uus bassein. Rahinge ekstreempargis avati eelmise nädala lõpus uus bassein, mis võimaldab veelauduritel trikid ja hüpped uuele tasandile viia. Adrenaliinilembesed laudurid proovisid uusi võimalusi Rahinge Valgel Ööl, kuni algas uus päev.
 

«Wow, that’s the sickest shit that Baltic wake scene has ever seen!» ütles lätlasest veelaudur Art­joms Smirnovs basseini avaürituse järel. («See on kõige haigem asi, mida Baltikumi vee­laudurid on näinud!»)

Idee ehitada bassein, millesarnast ei ole Baltikumis ega Skandinaavias, tuli Rahinge ekstreempargi ühe eestvedaja Martin Bachmanni sõnul ammunähtud videost.

«Oleme käinud ja ka ise korraldanud selliseid võistlusi, kus erinevad hüpped ja libisemispinnad viivad ühest basseinist teise, kuid need on olnud vaid ühe korra tarbeks ning siis ära lammutatud,» nimetas Bachmann põhjuse, miks otsustati Rahingele rajada niisugune ainulaadne bassein.

Ta lisas, et nii saavad tartlased ka hästi võistlusteks valmis olla, sest on ühest kohast teise hüppamist rohkem harjutanud. Veelauasõidus on tartlased üsna edukad – augustis peetud Eesti meistrivõistlustelt toodi koju kaheksa medalit.

Muutmise võimalus
Bassein on Rahinge järvest eraldatud pooleteisemeetrise maalapiga, kuhu on ehitatud erisugused atribuudid ja rambid, millel trikke ja hüppeid sooritada ning siis järve maanduda või vastupidi – järvest basseini hüpata.

Ligi meetri ja paarikümne sentimeetri sügavuse basseini ehitamist alustati märtsikuus. Kopp löödi maasse kalendri järgi esimesel kevadpäeval ning auk ise valmis paari-kolme nädalaga.

Bachmanni sõnul läks päris kaua aega materjalide katsetamiseks, et basseini põhi vastupidavaks teha. Sobivaimaks kattematerjaliks osutus lõpuks õhuke plast.

Rambid ja hüpped on puitkarkassile ehitatud ning ei ole statsionaarsed. «Vaatame, kuidas need talve ja jää üle elavad ning ehk ehitame järgmisel aastal midagi veel ägedamat,» selgitas Bachmann, et basseini võimalusi on lihtne edasi arendada.

Kui ilm ei lähe väga külmaks, loodab ta, et sõita saab vähemalt oktoobri lõpuni.

Talvel lumelauaga
Septembri teises pooles tuleb Rahingel suvise sarivõistluse seitsmes ehk viimane etapp. Bachmann arvas, et siis võivad pealtvaatajad juba päris põnevaid trikke näha, sest vähemalt Tartumaa veelaudurid saavad selleks ajaks juba piisavalt harjutada.

«Alguses küll vaadati jooniste pealt, kus saab näoli järgmisesse rampi lennata, aga nüüd on kõik sõitjad juba proovinud ja lasevad probleemideta edasi-tagasi,» avas Bachmann algsete hirmude tagamaid.

Kui ilm läheb külmaks ja lumi maha sajab, plaanivad veelaudurid parki kasutada lumelauaga sõitmiseks. Järgmise aasta esmaseks plaaniks on varuda parki mullimasin, millega saaks vett pehmemaks muuta nende tarvis, kes plaanivad alla sõita kolmest eri kõrgusega vettehüppetornist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles