Tartu Mill triatloni põhidistantsi võitis Aleksandr Latin

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Latin
Aleksandr Latin Foto: Kristjan Teedema

Esmakordselt Tartus toimunud linnatriatloni põhidistantsi (1,5 km ujumist, 40 km ratast ja 10 km jooksu) võitis Aleksandr Latin. Talle järgnesid Raimo Raudsepp ja Andrey Dmitriev. Naiste eliitklassi võitis Kaidi Kivioja, kellele järgnesid Olga Dmitrieva ja Ulyana Zarubina.

"Mulle väga meeldisid rajad ja korraldus," rääkis võidukas Latin, kes kontrollis võistlust rattasõidust alates. Ta lisas , et tema jaoks oli uus kogemus jões ujumine ning selle tarbeks küsis ta nõu vennalt. "Küsisin, kas ujuda keskel või ääres," selgitas ta naerdes.

Sportlased rahul
Teise koha pälvinud Raimo Raudsepp, kes alles eile hilisõhtul oma tuleku kinnitas, rõõmustas, et rada ikka läbitud sai. Kolmanda koha omanik Andrey Dmitriev kiitis seda, et eestlased triatloni linna keskmesse tõid. "Lätis või Leedus toimuvad need tavaliselt ikka kuskil metsas või külas, kus inimesi üldse vaatamas ei ole," selgitas ta.

Kaidi Kivioja, kes tegi alles oma elu kolmanda stardi olümpiadistantsil, oli tulemusega väga rahul.

Ka võistkondlikus arvestuses võitnud Team Ventexperti koosseisus Kirill Kotšegarov, Helgor Markov ja Viljar Vallimäe pani edu muhelema. Koolilõpetamisega ametis olnud Kotšegarov lisas, et tal on pooleli valmistumine Ironmaniks ning nii oli ainult ujumisdistants talle hea treeningu eest.

Vallimäe, keda teised kaks edu aluseks pidasid, rääkis, et kui vahe esimestega olnuks kümme minutit, siis poleks ilmselt järgi jõudnud, aga et see oli vaid kaheksa ja pool minutit, siis tundus vahe tagasijooksmine reaalne.

Õnnelikud korraldajad
Spordisündmuse peakorraldaja Ain-Alar Juhanson avaldas lootust, et ka publiku tagasiside on sama positiivne, kui on tema sisetunne. "Pole näinud, et nii palju publikut oleks raja ääres," selgitas ta, "võistlusel oli hea tase ning kõigil osalistel vägevad emotsioonid." Kas Tartu Mill Triathlon ka Euroopa karikavõistluste etapiks saab, selgub Juhansoni sõnul järgmisel aastal.

Rahvusvaheline vaatleja Eugene Kraus aga ütles, et võistlusel oli kindlasti piisavalt kõrge tase ning organiseerimine sujus hästi. Kui Krausi arvates oleks vaja muuta vaid tõeliselt pisikesi detaile, siis Juhanson oli veidi kriitilisem ning leidis, et järgmisel aastal peaks veelgi rohkem vaeva nägema linnarahva teavitamisega, et kellegi argipäev võistluse pärast liialt häiritud ei saaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles