«Kalendritüdrukud» annetasid esietenduse tulu ülikooli kliinikumile

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kalendritüdrukute» peaosades mängivad Ene Järvis (vasakult), Liina Tennosaar, Külliki Saldre, Kais Adlas, Merle Jääger ja Terje Pennie.
«Kalendritüdrukute» peaosades mängivad Ene Järvis (vasakult), Liina Tennosaar, Külliki Saldre, Kais Adlas, Merle Jääger ja Terje Pennie. Foto: Gabriela Liivamägi

Etenduse «Kalendritüdrukud» Tartu teatripubliku ette toonud Vanemuise teater sõlmis koos esitamisõigusega kokkuleppe, et ühe etenduse piletimüügitulu läheb Leukemia Research UK-le või sellega võrdväärsele organisatsioonile Eestis.

Teatri teatel otsustati annetada Tartu Ülikooli Kliinikumile «Kalendritüdrukute» 15. märtsil antud esietenduse tulu 4598 eurot ja 83 senti. Raha läks haigla hematoloogia-onkoloogia kliinikule.

«Kasutasime võimalust annetada etenduse tulu oma linna tublidele teadlastele. See on meie pisike panus võitlusesse väga raske haigusega,» märkis Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene.

Ehkki leukeemiate (vereloome kasvajate) ravis on tehtud olulisi edusamme, seisab teadlaste ees jätkuvalt hulk lahendamata probleeme, märkis hematoloogia-onkoloogia kliiniku juhataja professor Hele Everaus. «Igaüks meist on unikaalne, ka sama haigus kulgeb igal haigel omamoodi.»

Käimasolevate uuringutega püüavad teadlased leida ja kasutada ravi valikus individuaalseid tunnuseid ehk valida ravi võimalikult personaalselt geneetiliste, valguliste ja muude markerite alusel.

«Just nende uuringute tarvis on igal eurol kulla kaal, sest vajalikud reaktiivid pole sugugi odavad,» lisas Everaus ja kinnitas, et uuringutega tegelevad kolleegid on annetuse eest väga tänulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles