Salasuitsuvedaja kihutas politsei eest pagedes enam kui 200 km/h

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene maksumärkidega sigaretid.
Vene maksumärkidega sigaretid. Foto: Toomas Huik / Postimees

Lõuna prefektuuri politseinikud avastasid eile ja täna hulgaliselt salaalkoholi ja –sigarette. Üks teel olnud keelatud last peeti kinni Tartus, teine Valgamaal.

Tartus peeti täna varahommikul kinni suur kogus vene maksumärkidega viina. Kell 4.42  märkas politseipatrull Tartus Vabaduse puiesteel sõidukit Peugeot 306, mille tagaosa oli märgatavalt maadligi, vahendas Lõuna prefektuur.

Patrull otsustas sõidukit kontrollida ning andis sellele peatumismärguande Laial tänaval. Auto roolis istus 57-aastane Soome Vabariigi kodanik, kaasreisijaks oli 44-aastane eestlane.

Sõidukit kontrollides avastas patrull selle pagasiruumist ja tagaistmelt 202 pooleliitrist vene kirjete ja maksumärkidega viinapudelit.

Maksu- ja tolliameti kinnitusel on tegemist suure koguse salaalkoholiga, mistõttu juhtumi üksikasjade väljaselgitamiseks algatatakse kriminaalmenetlus.

Eile, 9. aprillil kella 18.55 ajal tabasid Valga liikluspolitseinikud Tõlliste vallas Jõhvi-Tartu-Valga maantee 205. kilomeetril liiklushuligaani, kelle Audi A6 Avant kiiruseks mõõdeti lõpuks koguni 205 km/h.

Esialgu eiras autojuht punase vilkuriga peatumismärguannet ning püüdis kiirust suurendades põgeneda. Peagi sai juhile selgeks, et politsei alarmsõiduki eest tal põgeneda ei õnnestu ning ta peatus pärast Õru asulat.

Autot kontrollides avastasid politseinikud 250 plokki ehk 50 000 salasigaretti.

Täna karistas kohus 52-aastast meest kiiruseületamise eest 30-ööpäevase arestiga ning võttis talt üheksaks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Nii kohus kui politsei on seisukohal, et tegemist oli sõidukijuhi ülimalt ohtliku käitumisega, kes lisaks meeletule kihutamisele tegi ta korduvalt ohtlikke manöövreid ja möödasõite.

Salasigarettide vedu menetleb maksu- ja tolliamet, kes algatas salasigarettide veo osas väärteomenetluse, mille eest võib karistada trahviga kuni 1200 eurot või arestiga.

Lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo juht Indrek Koemets avaldas arvamust, et ühiskondliku kokkuleppe kohaselt meie elu edendamiseks mõeldud maksuraha arvelt oma kauka täitjad kujutavad end ette ehk Robin Hoodi või Rummu Jüri mõõtu kangelastena. Paraku seab salakaupa vedava uljaspea soov politsei eest põgenema pääseda suurde ohtu teiste liiklejate elud.

«Need konkreetsed juhtumid avastati üksnes tänu politseinike professionaalsusele, kuid turvalisuse jõudsamaks parandamiseks vajame rohkem inimeste abi,» rõhutas Koemets.

Ühtlasi julgustas ta kõiki teatama politseile rohkem liiguljaks muutunud kaaskodanikest nii politsei häiretelefonile 110 kui ka spetsiaalselt Lõuna-Eestis töötavale liiklusliinile 14900.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles