Põlvas avab uksed Lõuna-Eesti jalgpalliakadeemia

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Ants Liigus

Põlva Ühisgümnaasiumi, Põlva linna, Eesti Jalgpalli Liidu, jalgpalliklubi Lootos ja Newcastle United Academy ühisprojektina alustab 1.septembril Põlva Ühisgümnaasiumis tegevust jalgpalliklass, mis on esimeseks etapiks jalgpalliakadeemia loomisel. Homme on võimalik projektiga Põlvas tutvuda.

Akadeemias on kolme aasta jooksul lisaks hea üldkeskhariduse omandamisele võimalik õppida erinevaid jalgpalliga ja spordiürituste korraldamise ja läbiviimisega seotud õppeaineid. Noored saavad alusteadmised treeneri, kohtuniku, jalgpallimanagerina tegutsemiseks. Jalgpalli ja spordiga seotud valikainete kursuseid on kokku 10.

Eestis ainulaadne õppekava on koostamisel Põlva Ühisgümnaasiumi, Eesti Jalgpalli Liidu ja Newcastle United Academy ühistööna. Jalgpallitreeninguid hakkavad läbi viima Eesti Jalgpalli Liidu ja Newcastle United Academy treenerid.
Koolis on lisaks võimalik õppida hulgaliselt valikaineid, sealhulgas kuut võõrkeelt (inglise, saksa, hispaania, prantsuse, rootsi, soome).

Akadeemia loomise üks põhieesmärke on anda eelkõige Lõuna-Eestist pärit põhikooli lõpetanud tüdrukutele ja poistele võimalus viia ellu oma unistus – tegeleda süvendatult jalgpalliga. Akadeemia peaks kujunema lähitulevikus kohaks, mille kaudu tekib võimalus liikuda suurde jalgpallimaailma.

Jalgpalliakadeemia seob ühise eesmärgi nimel kokku erinevad organisatsioonid.
Põlva Ühisgümnaasium on maakonna suurim gümnaasium, mille kvaliteetne õpikeskkond ja head õpetajad on abiks tasemel keskhariduse omandamisel.

Eesti Jalgpalli Liit toob akadeemiasse kaasa erialase teabe ja oskused, mille kaasabil saavad noored ülevaate jalgpallist kui kultuuri osast, seostest ühiskonnaga, ajaloost, filosoofiast, treeneri- ja mängijaeetikast. Õppimise ajal saavad poisid ja tüdrukud hea ülevaate spordiorganisatsioonidest ja nende juhtimisest jalgpalli näitel,
tutvuvad süsteemi, regulatsioonide ja võistluste korraldamisega, mis on eelduseks jalgpalliametnikuks õppimisel. 

Jalgpalliklubi Lootos on viimased kümme aastat panustanud kvaliteetsete treening- ja võistlustingimuste arendamisse ja akadeemia ettevalmistustöödesse. Lootospark on Eestis teine altküttega jalgpallistaadion, mis võimaldab treeninguid läbi viia aastaringselt.

Põlva linna võib pidada uhkusega spordilinnaks, kus on välja arendamisel Eesti üks paremaid spordi- ja õpikeskkondi. Põlva eeliseks on Põlva Ühisgümnaasiumi, Lootospargi, Lootose klubikeskuse ja Mesikäpa halli alusel moodustuv ühtne spordikompleks, mis võimaldab õpilastel täielikult pühenduda oma sportlike oskuste arendamisele ja mis tulevikus suudab täita igakülgse regionaalse treeningkeskuse ülesandeid. Kompleksi vahetus läheduses asuvad linnastaadion, ujula koos jõusaali ja taastuskeskustega.

Jalgpalliakadeemiad on Euroopas laialt levinud ja tunnustatud kui professionaalse jalgpallihariduse andmise keskused. Maailma tippjalgpalluritest on enamus oma teed professionaalsesse sporti alustanud sarnastest akadeemiatest. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles