Jargo Jürgens: Torma prügila hindadest

, OÜ Amestop Torma prügila keskkonnajuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Torma prügila on Eestis suuruselt teine.
Torma prügila on Eestis suuruselt teine. Foto: Margus Ansu

Lugesime Tartu Postimehest (12.12) ASi Veolia Keskkonnateenused esindaja Kalle Voogla kommentaari jäätmeveole Tartust Väätsa prügilasse. Peame vajalikuks asja valgustada Torma prügila seisukohalt.

Vastab tõele, et Torma prügila ehitusjäätmete hind tõusis kevadel samale tasemele teiste ladestatavate jäätmetega, sest riigile makstav saastetasu on kõigil tavajäätmetel sama.

Teiseks oli madalama hinna tõttu ehitusjäätmete hulka pandud palju muid jäätmeid, kolmandaks oli eesmärk motiveerida kliente ehitusjäätmeid sorteerima.

Ka Väätsa prügilas on segaehitusjäätmete ja segaolmejäätmete vastuvõtuhind sama.
Liigiti sorteeritud ehitusjäätmete vastuvõtuhind on meil alati olnud mitu korda odavam kui segaehitusjäätmetel.

Sellest hoolimata ei ole meie segaehitusjäätmete vastuvõtuhind olnud kunagi kõige kallim, nagu Kalle Voogla väidab (Väätsa prügilas 42,70 EUR/t, Torma prügilas 42,15 EUR/t). Ka segaolmejäätmete vastuvõtuhind on Väätsas kõrgem kui Torma prügilas.

Lõpetuseks võime kinnitada, et Torma prügila ja Veolia ei ole pidanud hinnaläbirääkimisi ega ole meiega arutatud jäätmevoogude ümbersuunamise võimalusi ja põhjusi – Veolia ei ole selle teemaga meie poole pöördunud.

Torma prügila on suutnud alates 2009. aastast probleemideta vastu võtta kõik Kagu-Eestis tekkivad jäätmed ning suudame seda sama edukalt teha ka järgnevatel aastatel.  

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles