Kodukokad võtsid mõõtu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kannike
Kaja Kannike Foto: Sille Annuk

Nädal tagasi said kuus Eesti naist katsetamiseks pakkide viisi Pere uhiuusi tordi- ja muffinipulbreid, mis pole poelettidelegi jõudnud. Eile pidid nad neist pulbritest, ühest enda kaasa võetud lemmikainest ja lauatäiest üllatustoorainest valmistama keelt alla viiva koogi. Kaja Kannike (pildil) ütles, et kodust võttis ta igaks juhuks kaasa munad. Teised võistlejad olid kaasa võtnud näiteks lavendliõisi või piparkoogimaitseainet.

Spetsialistidest žüriile avaldas enim muljet aga Kannikese serveering – pisikestesse vormidesse tehtud koogikesed oli ta kaunistanud karamellivedrukestega, mille tegemine on keeruline ja nõuab ülitäpset temperatuuri.

Tänavusel «Kodukoka» võistlusel võimutsesid Põhja-Eestist pärit naised. Tavaliselt on finaali pääsenud ikka ka mõni mees, kuid ilmselt ei olnud neil varnast võtta nii häid kamaroogade retsepte kui naistel.

Varasematel aastatel on finaali jõudnud ka lõunaeestlased, Püssirohukeldrisse oodati eile aga vaid nelja tallinlannat ning kahte naist Viimsi vallast ja Lemmaru külast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles