Kuriteopaigalt põgenenud Läti mootorrattur sõitis end surnuks

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus Puiestee tänaval ei võtnud politsei eest põgenenud mootorrattur kurvi välja ning sõitis vastu raudaeda. Kokkupõrkes saadud vigastustesse 29-aastane Antons ka suri.
Tartus Puiestee tänaval ei võtnud politsei eest põgenenud mootorrattur kurvi välja ning sõitis vastu raudaeda. Kokkupõrkes saadud vigastustesse 29-aastane Antons ka suri. Foto: Politsei

Ööl vastu 2. septembrit hukkus Tartus Puiestee ja Jaama tänava ristmikul 29-aastane Läti kodanik Antons. Mootorrattal politsei eest põgenededa püüdnud mees ei võtnud kurvi välja ning sõitis vastu metallaeda.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel said sündmused alguse 2. septembril kella 4 paiku öösel Tabiveres. Nimelt sai politsei teate, et mootorratturi riietuses mehed püüavad kohaliku kultuurimaja juures lahti keevitada Swedbanki sularahaautomaati, märkis kriminaaluurimist juhtiv prokurör Aro Siinmaa.

Tartust välja sõitnud patrullautodele sõitis suurel kiirusel vastu mootorratas. Üks patrull asus mootorratturit jälitama, teised sõitsid kuriteopaika.

Politseipatrullid asusid kuriteos kahtlustatavat taga ajama, tekitades tema peatamiseks kiiresti ka kaks teetõket, millest rattur aga mööda manööverdas. Tartus ei vähendanud rattur erinevalt politseinikest kiirust. Puiestee tänaval kaotas ta juhitavuse ning hukkus.

Tabiveres leiti eest keevitusaparaadiga kahjustatud sularahaautomaat. Raha põgenenud kurjategijad masinast kätte ei saanud. Seni kogutud tõendite põhjal saab kinnitada, et hukkunud mootorrattur oli seotud sularahaautomaadi varguse katsega ning politsei jätkab tööd, et selgitada, mitu isikut sellest kuriteost veel osa võttis ja kas samad isikud võivad olla Eestis toime pannud ka muid kuritegusid, ütles Siinmaa.

Ühtegi teist kuriteos kahtlustatavat esialgu kinni peetud ei ole, kuid uurimine käib täie hooga, lisas ta.

Menetluse huvides ei olnud politseil ega prokuratuuril varem võimalik infot aset leidnud sündmuste kohta jagada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles