Tammelinna rahvas lööb järgmised viis päeva lusti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinna päevade perepäeval leidub mitmesugust tegevust igas vanuses pereliikmetele.
Tammelinna päevade perepäeval leidub mitmesugust tegevust igas vanuses pereliikmetele. Foto: Margus Ansu

Täna algavad neljateistkümnendad Tammelinna päevad. Viie päeva vältel leiavad tammelinlased ja tartlased mitmesuguseid üritusi Tamme staadionil, Tõrukese lasteaias, kristlikus põhikoolis, Tamme koolis, Tammelinna raamatukogus ja Oskar Lutsu majamuuseumis.

Festival saab alguse täna kell 17.30 Tamme koolis. Kolmapäeval, kogukonnapäeval aga saab külastada nii Oskar Lutsu majamuuseumi kui ka Tammelinna raamatukogu, kus korraldatakse lastele mitmesugust tegevust. Päeva jääb lõpetama salongiõhtu majamuuseumis.

Sügisannid loomadele

Ülehomme on festival pühendatud sügisele ja tammetõrudele. Hommikul avatakse sügisnäitus kristlikus põhikoolis ja kell 16–18 on Tõrukese lasteaias lahti Elistvere loomapargile sügisandide kogumise punkt. Peale tõrude on oodatud ka muud annid ning kõige suurema kõrvitsa toojat ootab eripreemia.

22. septembril saab aga muusikat ja kino. Kell 18 esinevad Tammelinna raamatukogus Jaan Sööt ja Andrus Hämäläinen ning kell 20 tuleb Tamme kooli kino. Linastub uus Eesti film «Minu näoga onu» koos autorite tervitusega. 

Festivali lõpetab laupäeval suur perepäev Tamme staadionil. Perepäev algab kell 11.45 rongkäiguga Tamme kooli eest. Seal lehvivad korraga nii Tamme kooli kui ka Tammelinna seltsi lipud. 

Kolalaat ja kohvikud

Päev jätkub mitmete etteastete ja demonstratsioonidega. Teist korda peetavale kila-kolalaadale on kõik oodatud kauplema nii sügisandide, väikseks jäänud riiete ja jalanõudega kui ka omakeedetud mooside, kompottide ja kõige muuga. Arutelutelgis diskuteeritakse olulistel elukeskkonda puudutavatel teemadel.

Staadionil on ka kodukohvikute ala. Tammelinna päevade projektijuht Henry Narits ütles, et kohvikuid on praeguse seisuga viis ja need pakuvad festivalilistele mitmesuguseid kergemaid roogi. Kui leidub veel peresid, kes soovivad oma kohvikuga välja tulla, siis nad on Naritsa sõnul väga oodatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles