Aura uuenenud terviseklubis tunneb õunamoosi lõhna

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura keskuse juhataja Kairit Matto ja tehnikajuht Priit Kähr on terviseklubi uue väljanägemisega rahul ning loodavad, et see võiks ka rahvale meeldida.
Aura keskuse juhataja Kairit Matto ja tehnikajuht Priit Kähr on terviseklubi uue väljanägemisega rahul ning loodavad, et see võiks ka rahvale meeldida. Foto: Kristjan Teedema

Aura keskuse juhataja Kairit Matto sõnul peaks uuenenud terviseklubis olema avastamisrõõmu küllaga, sest varasemast pole palju alles jäänud. «Ma arvan küll, et on, sest kui varem oli meil mõlemal pool kolm täpselt ühesugust sauna – auru-, aroomi- ja leilisaun –, siis nüüd on uuenenud osas saunu seitse,» lausus ta. 

Vastvalminuist tõi Matto eraldi välja auru-aroomisauna, kus pole väga kõrge temperatuur ning õhus hõljub kerge magus aroom. «Tegelikult on see õunalõhn, aga tundub täpselt selline, nagu keedaks õunamoosi. Selline vanaema tehtud õunamoosi lõhn,» kirjeldas Matto ja oli tulemusega rahul.

Peale auru-aroomisauna on terviseklubis nüüd veel kadakasaun, soolakivisaun, tavaline aurusaun, tavaline aroomisaun ja kaks erineva temperatuuriga leilisauna: üks 80–85 ja teine 95–100 kraadi. 

Matto sõnul on see olnud igipõline saunatajate konflikt, et mõni tahab hästi kuuma leili ja teised jälle natukene mahedamat. «Nüüd on see valik olemas ehk kui sa tahad tõesti kuumas saunas olla, siis seda sa ka saad,» lausus ta. 

Saunast tulles on kuumaks köetud keha võimalik jahutada jääpuruga, mis jookseb spetsiaalsesse nõusse. See pidi just laste hulgas palju elevust tekitama.

Uudsed lahendused

Aura tehnikajuht Priit Kähr juhtis tähelepanu ka moodsatele keristele. Näiteks kadakasaunas on kasutusel keris, mis lisaks kütmisele ka niisutab ruumi. «Nii tuleb kadakaaroom paremini esile,» sõnas ta. Kähr märkis, et selliseid keriseid on Eestis praegu ainult kaks: peale Aura kasutab seda ka Meresuu spaa.

Ühises saunaalas on veel 40-kraadise veega Jaapani vann ning tavaline mullivann. Saunaala keskele on tekitatud aga ringikujuline rippuvate korvtoolidega puhkeala. 

Hind jääb samaks

Terviseklubis peaks nüüd olema palju rohkem õhku ja avarust, samuti valgust, sest Emajõe poole jääv sein on nüüd klaasist.

«Isegi saunas istudes on võimalik aknast välja vaadata,» ütles Matto. Ta lisas, et seekordne uuenduskuur terviseklubi piletihinda ei kergita.

Järgmisena plaanib Aura värskendada terviseklubi riietusruume, samuti mõeldakse veepargi muutmisele. Millal nii kaugele jõutakse, ei osanud Matto veel öelda. 

Basseinide ja veepargi osa avas Aura tavapäraselt juba 1. augustil ning see toimib ootuspäraselt.

«Kui on vihmased ilmad, siis on rahvast palju; kui ilm on soe, siis vähem. Hästi palju on augustis külastanud meid lätlased. Mõnikord muud keelt ei kuulegi,» rääkis Matto.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles