Ülikoolid meelitavad tööinimesi koolipinki

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Maaülikool.
Eesti Maaülikool. Foto: Lauri Kulpsoo.

Alanud on varasemate õpingute ja töökogemuse arvestamise (VÕTA) nädal ning ülikoolid tutvustavalt huvilistele aktiivselt haridustee jätkamise võimalusi.


VÕTA-nädal on mõeldud neile, kelle kõrgharidustee on katkenud või viibinud. Oodatud on ka need inimesed, kes on kõrghariduse varasemalt omandanud, kuid soovivad uuesti ülikooliõpinguid alustada.

Eesti Maaülikool kutsub huvilisi tutvuma oma pakutavate võimalustega täna kell 15 Metsamajja (Kreutzwaldi 5- 2A1). Räägitakse VÕTA võimalustest ja TULE programmist. Seejärel saab nõustajatelt küsida individuaalset nõu oma VÕTA-juhtumite kohta.

Tartu Ülikoolis peetakse nädala vältel seminare ning loenguid, kus räägitakse nii VÕTA-protsessist kui ka õpingute planeerimisest. Kokkusaamised leiavad aset 11. aprillil Tartus ja Narvas, 13. aprillil Pärnus ja 15. aprillil Viljandis.

Maaülikooli ja Tartu Ülikooli koostöös peetakse kolmel päeval Dorpati konverentsikeskuses koolitused «VÕTA hea algus», kuhu lisaks üliõpilastele oodatud ka teised huvilised.

Lisaks korraldatakse Pärnus ning Viljandis VÕTA töötoad. 14. aprillil toimub loeng «Õppida pole kunagi liiga hilja», kus tutvustatakse kõrghariduses aset leidnud muudatusi ning uuesti õppima asumise võimalusi.

Kõik loengud ja seminarid on avalikud ja tasuta. Tartu Ülikooli seminaridel osalemiseks on vaja eelnevalt registreeruda aadressil www.ut.ee/votanadal.

VÕTA-süsteem loob ennastjuhtival õppijal võimaluse alustada õpinguid nii, et arvesse lähevad tema varasemad töö- ja elukogemused ning õpingud. Nädala käigus selgitataksegi lähemalt, kuidas ning mis tingimustel see võimalik on.

Ülikoolide VÕTA-nädala jaoks annab raha Euroopa Sotsiaalfond läbi kõrghariduse arendusprogrammi Primus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles