Seiklushimulised Tartu noormehed rallivad Žiguliga Inglismaalt Siberisse

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinise 1984. aasta Lada ostsid Tarmo Talv (vasakult), Margus Põllupüü ja H.P Hiiumaalt. Kui kõik läheb hästi, on nad umbes paari kuu pärast Siberis Ulan-Udes, kust sõidavad tagasi Eestisse.
Sinise 1984. aasta Lada ostsid Tarmo Talv (vasakult), Margus Põllupüü ja H.P Hiiumaalt. Kui kõik läheb hästi, on nad umbes paari kuu pärast Siberis Ulan-Udes, kust sõidavad tagasi Eestisse. Foto: Erakogu

Esmaspäeval võtsid kolm Tartu noormeest suuna Inglismaale, et pühapäeval startida enam kui 16 000 kilomeeri pikkusel heategeval Mongoli rallil, mis kulgeb ka mägedes, steppides ja kõrbes. Sõiduvahendiks pole neil mitte neljaveoline võimas maastur, vaid 1,2-liitrise mootoriga 1984. aasta Lada. 

Mongolil ei kihuta autod üksteisega võidu. See on heategevuslik seiklus, kus kulgetakse Euroopast Aasiasse ning see võib võtta mitu kuud. Osalemise üks tingimusi on kuni 1,2-liitrise mootoriga masin, mis on võimalikult odav ja ligilähedal mahakandmisele. 

Tartlased otsustasid Lada kasuks, sest see on kõige kodusem. Pealegi on selles rohkem ruumi kui näiteks Nissan Micras või Opel Corsas, millega enamasti Mongolil sõidetakse. «Läksime riski peale välja, kuna Lada on suhteliselt kapriisne, aga samas lollikindel – kas veame välja või ei,» ütles üks osalejatest Tarmo Talv. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles