Politsei soovitab tartlastel taotleda ID-kaarti interneti teel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavapärase avaruse asemel näeb praegu PPA Tartu kodakondsus- ja migratsioonibüroos pikki järjekordi.
Tavapärase avaruse asemel näeb praegu PPA Tartu kodakondsus- ja migratsioonibüroos pikki järjekordi. Foto: Sille Annuk

Tartu politseimajas on dokumenditaotlejate hulk vahetult suvise reisideperioodi eel tublisti kasvanud, mistõttu võivad järjekorrad venida mitme tunni pikkuseks. Aja säästmiseks soovitab politsei- ja piirivalveamet teha korduva ID-kaardi taotluse veebis.

Tartu teeninduse vanem Angela Kahar selgitas, et e-taotluskeskkonna kaudu saab Eesti kodanik taotleda korduvat dokumenti, kui talle on varem välja antud kas Eesti kodaniku pass või ID-kaart. Alaealisele saab dokumenti taotleda juhul kui tema sünd on registreeritud Eesti rahvastikuregistris ning vähemalt ühele tema vanematest on varasemalt välja antud Eesti kodaniku pass või ID-kaart.

«E-keskkonnas on enamik andmevälju automaatselt täidetud, mis muudab taotlemise lihtsaks ja säästab inimese aega,» kinnitas Kahar. Keskkonda saab sisse logida lisaks ID-kaardile ka mobiil-ID-ga või pangalinkide kaudu. «See tähendab, et dokumenti saab taotleda ka juhul, kui varem välja antud ID-kaart on juba kehtivuse kaotanud,» rääkis Kahar. Arvestades, et praegu on Tartu teeninduses pikad järjekorrad, võimaldab e-keskkond tema sõnutsi kindlasti aega kokku hoida ja säästa end järjekorras ootamisest.

Ainuüksi sel esmaspäeval esitati Tartu teenindusele ühe päevaga kokku 850 ID-kaardi taotlust. Neist 670 taotleti politseimajas asuvas teenindussaalis ning 180 vastavatud veebis oleva taotluskeskkonna kaudu.

Dokumendi e-taotluskeskkond asub aadressil: https://etaotlus.politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles