Veevärk kaevab vihmavee pärast enneolematut auku

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ropkas on Tartu veevärk lasknud kaevata seitsme meetri sügavuse kaevandi, et ühendada üle meetrise läbimõõduga sajuveetoru.
Ropkas on Tartu veevärk lasknud kaevata seitsme meetri sügavuse kaevandi, et ühendada üle meetrise läbimõõduga sajuveetoru. Foto: Margus Ansu

Terve eelmise aasta hoidis linnaettevõte Tartu veevärk linlaste, iseäranis autojuhtide meeli ärevil sellega, et kaevas üles küll Kastani, küll Riia tänava, siis askeldas Vabal tänaval ja lõpuks Tähe tänaval. Järg jõudis Aardla tänava otsani. 

Nüüd ees ootav hoiab ka veevärgi töötajate meeli ärevil. Veevärgi juhataja Toomas Kapp ütles, et ees ootab tavatult suur kaevamine. Torutöid tuleb teha üle seitsme meetri sügavusel, et ühendada uus torustik varem paigaldatuga.

Kapp osutas, et uue toru siseläbimõõt on 1,2 meetrit. Eraldi hoolt nõuab korralik toestus, mis takistaks selle koogina lapikuks vajamist.

Sügavuse tõttu tuleb kaevandi kindlustamiseks võtta kasutusele tavapärasest karmimad abinõud. Ka tuleb vaadata taeva poole, et vihmavalingud tööd ei nurjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles