Mihhail Korbi visiit tõrkuvatele valdadele tröösti ei toonud – liitumissund jääb

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Mihhail Korb.
Riigihalduse minister Mihhail Korb. Foto: Elmo Riig / Sakala

Haldusreformi suhtes negatiivselt meelestatud omavalitsustel peavad sundliitmisest pääsemiseks olema tagataskus väga tugevad trumbid, andis mõista riigihalduse minister Mihhail Korb, kes külastas eile kuut Tartu- ja Jõgevamaa omavalitsust. Korbiga said mõtteid vahetada Tartu, Kallaste ja Mustvee linna ning Tähtvere, Peipsiääre ja Pala valla tähtsamad ninad

Gennadi Kulkov, Kallaste linnapea: «Meil on suur laenukoormus, kuid see pole suur probleem. Oleme seda juba vähendanud. Meil pole ühtegi tasumata arvet.»
Gennadi Kulkov, Kallaste linnapea: «Meil on suur laenukoormus, kuid see pole suur probleem. Oleme seda juba vähendanud. Meil pole ühtegi tasumata arvet.» Foto: Margus Ansu

Kui vestluses Tartu linnaisadega sai Korb keskenduda ennekõike Taaralinna kui kogu Lõuna-Eesti keskuse tähtsusele, siis väiksemates kohtades arutleti konkreetselt haldusreformi teemadel. Tõsi, sellest ei mindud päriselt mööda ka Tartus, sest teatavasti on haldusreformi piirkondlik komisjon teinud valitsusele ettepaneku sundliita linnaga Luunja ja Tähtvere vald, mis vabatahtlikus ühinemisringis kellegagi leibu ühte kappi ei pannud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles