Joobes juht purustas Tasku keskusse viival teel tõkkepuu

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni väikebussi juhtinud joobes mees põhjustas Tasku keskuse juures avarii.
Volkswageni väikebussi juhtinud joobes mees põhjustas Tasku keskuse juures avarii. Foto: Politsei

Täna lõuna ajal sai politsei teate, et Tartus sõitis väikebussi Volkswagen Transporter juhtinud mees masinat pidurdamata otsa tõkkepuudele Tasku keskusesse viival teel. Samuti rihtis masin maha tõkkepuude elektroonilised seadmed ja andurid. Kaubikujuht põgenes sündmuskohalt.

Politsei asus piirkonnast kirjelduse järgi sõidukijuhti otsima. Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel ütles pressiesindaja vahendusel, et juht oli raske avariiga selgelt märku andnud oma sõiduvõimetusest ja ohtlikkusest. Samuti kasvas juhi avariipaigalt lahkumisel risk, et ta võib põgenedes ohtlikult käituda või veel kahju tekitada.

Kiiresti reageerinud patrullil õnnestus kaubikujuht Vabaduse puiesteel peatada. Sõidukit roolinud 43-aastase mehe kontrollimisel selgus põgenemise põhjus: juht oli alkoholijoobes.

Tunnistajate ütlusi ja turvakaamera videosalvestist esialgselt hinnates tõdes Pähkel, et see oli õnnelik õnnetus. Joobes kaubikujuht ei tekitanud üksnes suurt varalist kahju, vaid pani suurde ohtu ka läheduses liikunud jalakäijad. Tee servas liikus avarii ajal paar inimest, kes ei oleks tõenäoliselt saanud enda kaitseks midagi teha, kui suurel hool lähenenud kaubik oleks juhuslikult kõnniteele paiskunud, kirjeldas politseijuht.

Kaubikujuht peeti sündmuskohal kinni ja viidi menetlustoiminguteks uurija juurde. Sõiduki juhtimise eest joobeseisundis on seaduse järgi ette nähtud rahaline karistus või kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles