Samelini jalatsivabrikus põlengu kustutanud turvamees viidi haiglasse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kolmapäeva lõuna paiku hakkas Tartus Kastani tänaval asuvas Samelini jalatsivabriku hoones üürgama tulekahjusignalisatsioon. Töötajad juhatati välja, keldris asuvas kohvikus einestanud inimesed pidasid ukse tagant kostvat tirinat pigem tehniliseks häireks.

Päris tehnilise häirega tegemist siiski ei olnud, ehkki ülemäära suure põlenguga õnneks samuti mitte. Et punane kukk näitas end tööstushoones, reageerisid päästjad sündmusele kolmanda astme väljakutse alusel ehk päris suurte jõududega kell 12.54. Lisaks neljale päästeautole ja tõstukautole sõitis kohale ka kaks kiirabibrigaadi.

Esimesena tehase juurde jõudnud turvatöötajad kustutasid põlengu enne päästjate saabumist. Päästjad asusid ruume tuulutama ja uurima, millest tuli alguse sai. Esialgsetel andmetel läks põlema jalatsidetaile pressiv seade, selgitas Lõuna päästekeskus.

Ühele turvatöötajale andsid meedikud esmaabi, kuid leidsid siis, et võimalike vigastuste täpsemaks uurimiseks tuleb mees haiglasse viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles