TÜ erialaraamatukogud on tulevast kuust kolm tundi kauem avatud

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TÜ raamatukogu.
TÜ raamatukogu. Foto: Kristjan Teedema

Alates 3. oktoobrist pakutakse kuues Tartu ülikooli erialaraamatukogu ligi 160 kohaga õpikeskkonnas tavapärasest pikemaid lahtiolekuaegu ning erialast infoabiteenust, kuna TÜ raamatukogu jääb remonditööde tõttu suletuks vähemalt 12. detsembrini.

TÜ matemaatika ja informaatika, sotsiaalteaduste, maailma keelte ja kultuuride kolledži, Iuridicumi teabekeskuse raamatukogu, sealhulgas füüsika instituudi ja biomeedikumi raamatukogu on sel ajal avatud esmaspäevast reedeni kell 9-20.

TÜ raamatukogu direktori Martin Halliku sõnul tähendab see enamiku erialaraamatukogude lahtiolekuaja pikendamist kolme tunni võrra, mida praeguses olukorras saab korraldada pearaamatukogu töötajate abiga.

«Harukogude toetamise eesmärk on katta raamatukoguteenusega ülikooli neli valdkonda, kus lisaks kirjanduse laenutamisele saab pakkuda õhtusel ajal töökohti õppimiseks ning infootsingualast nõustamist,» rääkis Hallik.

Alates oktoobrist toimuvad eriala infospetsialistide konsultatsioonid kaks korda nädalas teisipäeviti ja neljapäeviti kell 17-20 neljas TÜ valdkonda esindavas harukogus: loodus- ja täppisteaduste valdkonda esindab matemaatika ja informaatika raamatukogu, sotsiaalteaduste valdkonda sotsiaalteaduste raamatukogu, humanitaarteaduste ja kunstide valdkonda maailma keelte ja kultuuride kolledži raamatukogu ja meditsiiniteaduste valdkonda biomeedikumi raamatukogu. TÜ erialareferentide poole võib pöörduda kõikide infootsingu ja teadusandmebaaside kasutamisega seotud küsimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles