Maanteeamet jätab kitsal külavaheteel kiiruse piiramata (1)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varnja küla alguses hoiatab märk, et teel võivad liikuda ka jalakäijad. Ometi võib seal arendada kuni poolesajakilomeetrist kiirust.
Varnja küla alguses hoiatab märk, et teel võivad liikuda ka jalakäijad. Ometi võib seal arendada kuni poolesajakilomeetrist kiirust. Foto: Margus Ansu

Peipsiääre vallas Kolkja, Kasepää ja Varnja ridaküla vahel kulgev maantee on nii kitsuke, et kaks autot sinna kõrvuti naljalt ära ei mahu. Ometi on see asulasisene tee, mis tähendab seda, et põhimõtteliselt võib seal arendada kiirust kuni viiskümmend kilomeetrit tunnis.

Vallavanem Aleksandr Širokov pole sellise olukorraga aga põrmugi rahul.

Tema sõnul pole rahul ka seitsme kilomeetri pikkuse ridaküla elanikud ning raskema jalaga autojuhtide taltsutamiseks pöörduti maanteeameti poole sooviga kehtestada külavahel kiiruspiirang 30 kilomeetrit tunnis. Seda enam, et piirkonna põhiline tuiksoon on ikkagi ridaküla taga kulgev suurem Varnja–Alatskivi maantee ning külavahel liiklevad ennekõike kohalikud.

«Tegelikult oleks seal mõistlik kehtestada hoopis õueala ehk kiirust võiks piirata 20 kilomeetrini tunnis, kuid 30 peaks olema igal juhul ülempiir,» tutvustas Širokov valla seisukohta.

Märk ei morjenda

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles