Linnavolikogu arutas ka musta stsenaariumi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olev Raju
Tartu linnavolikogu liige aastast 1989
Olev Raju Tartu linnavolikogu liige aastast 1989 Foto: Erakogu

Tartus oli 20. augustil näiliselt rahulik: sõjaväekolonn oli linnast mööda läinud, tänavatel demonstratsioone ei toimunud ja ka sõjaväge ei liikunud. Kuid pinged olid üleval ja tegevus käis. Kell 14 algas Tartu linnavolikogu istung – loomulikult erakorraline. Traditsioonilise inseneride maja asemel oli seekord kogunemiskohaks raekoja saal. Alustasime 22 volinikuga, lõpetasime 28 inimesega.

Kuiv protokoll väidab: ühehäälselt võeti vastu volikogu avaldus. Ja kehtestati reeglid tööks erakorralistes tingimustes (loe: kuidas edasi minna siis, kui osa volikogust kas istub või on Siberis).

Tegelikult oli juttu palju rohkemast. Jätame kõrvale musta huumori: näiteks deklareeriti, et Tartu volikogu nõuab endale eraldi vagunit Siberisse sõiduks. Samuti ei ole ma tänini kindel, et õige oli info, et vagunid ja käerauad on Kärkna jaamas juba ootamas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles