Varnja rahvas käib muuseumis vett võtmas, ukselink kaasas

Vilja Kohler
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsiääre valla Varnja elava ajaloo muuseumis on veevärk nii sees kui väljas, kinnitas muuseumi perenaine Raissa Poljakova. Oma sõnade tõestuseks võttis ta paar pange vett hoone seinal olevast kraanist, mille avamiseks on soovitatav kaasa võtta ukselink.
Peipsiääre valla Varnja elava ajaloo muuseumis on veevärk nii sees kui väljas, kinnitas muuseumi perenaine Raissa Poljakova. Oma sõnade tõestuseks võttis ta paar pange vett hoone seinal olevast kraanist, mille avamiseks on soovitatav kaasa võtta ukselink. Foto: Margus Ansu

Muidugi ajab kuivkäimla hädaga asja ära ning kaevust vee väntamine pole meil veel ajalugu. Aga tasapisi-jõudumööda liiguvad ka kaugete külade inimesed mugavama elu poole.

«Meile jõudis tsivilisatsioon,» teatas rõõmsalt ka Peipsiääre vallas Varnjas vanausuliste kultuuri ja elu tutvustava elava ajaloo muuseumi perenaine Raissa Poljakova. «Kraanikaussi küll köögis veel ei ole, aga vesi on seal nüüd sees. Ja milline ilus tualett nüüd muuseumis on! Varem tuli külastajatel kempsus käies silmad kinni pigistada.»

Vee ääres pole alati vett

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles