Polkovniku lesk juhatab vägesid vene keeles ilusalongis

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harrastusnäitlejad Jevgenia Lebedeva (vasakult), Veronika Golovko, Suzanna Golovko ja Olga Maksimovskaja mängivad ilusalongis La Provence Juhan Smuuli «Polkovniku leske».
Harrastusnäitlejad Jevgenia Lebedeva (vasakult), Veronika Golovko, Suzanna Golovko ja Olga Maksimovskaja mängivad ilusalongis La Provence Juhan Smuuli «Polkovniku leske». Foto: Margus Ansu

Riia mäel Tartus õpivad tulevased ohvitserid. Sealsamas otse üle tänava, majas Riia 13, asub ilusalong La Provence, milles tartlaste Idee teater esietendab täna kell 19 Juhan Smuuli näidendi «Polkovniku lesk». Lavastus on vene keeles ning kestab tund ja kümmekond minutit.

Autori rollis on staažikas harrastusnäitleja Oleg Želudkov. Juuksuri- ja kosmeetikutoolide ümber ning -laudade taga ja -peeglite ees askeldavad Olga Maksimovskaja ja Jevgenia Lebedeva. Esimene neist on eraelus peojuht ja ürituste korraldaja ning teine on kokk.

Polkovniku lesk, kes juhatab bravuurikalt vägesid ning paneb kõik sirge seljaga ja silmagi pilgutamata paika, on Suzanna Golovko. Ta on tegelikult sama ilusalongi omanik ja kogenud kosmeetik. Lese tütart mängib Veronika Golovko, ja nagu nimigi ütleb, on ta ühtlasi Suzanna Golovko tütar.

«Polkovniku lese» on lavastanud vanemuislane Meelis Hansing, kes on sama trupi varasemaidki kammerlikke lavastusi vaatajate ette toonud. Idee teater tekkis kolm aastat tagasi, kui Vilde teatri vene trupp iseseisvus ja asutas MTÜ Teater Idee.

Ilusalong La Provence ei ole kuigi suur. Suzanna Golovko sõnul mahub lavastust vaatama 15 inimest. Neid, kes täna ära ei mahu, kutsub ta järgmistele etendustele, mis on kavas 10., 14. 18. ja 25. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles