Galerii: Veeriku Selveri riiulitel haigutab tühjus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veeriku Selveris on kuni laupäevani tühjendusmüük, siis läheb keskus remonti ning avatakse külastajatele taas 25. augustil.

Monopoliseerunud turumajanduses kohtab harva, et suurkett, nagu seda on Selver, end kaubast tühjaks müüb. Kõik kaubad on poes praegu 25 protsenti odavamad ja töötajad riiulitele uut kaupa ei säti. Nii ongi tekkinud augud riiulitel, mis muidu on kaubast lookas.

Tartu Postimees käis poes, käes ostukorvi statistikatest tuttav poenimekiri, mille põhjal koostatakse odavaima ostukorvi tabelit. Nimekirja leiab portaali 1182 kodulehelt. Vaatasime, millist kaupa veel poest saab ja millist enam mitte.

Ostukorvi ära ei täida

Piimaletis leidus veel kõike, keefirist juustuni. Veel sai veeriklaste kodupoest muretult osta puu- ja juurvilju, mis nimekirjas olemas, kui aga on soov osta ananassi, siis peab kiirustama, sest seda oli poodi jäänud veel ainult üks. Ka mune oli küllaldaselt, Selveri toidumargi enda omi, muud munad olid otsas.

Tühjendusmüügile pole mõtet enam otsima minna suhkrut, mis lõppes juba eile õhtul. Lihatooted on samuti otsas, pereviinereid ja hakkliha jäid menüüst välja. Stressirohkes olukorras on poest ära ostetud ka maiustused, Teekonna komme riiulil enam polnud. Viimaks oli kõige ootamatum see, et poest on ära ostetud pea kogu pudelivesi, alles on jäänud vaid kallimad margid.

Väljasõit poodi

Küllusega harjunud, on kurbnaljakas näha, kuidas poes enam süüa pole. Vanem generatsioon tõmbaks paralleele 25 aasta taguse ajaga, talongid jäävad sedapuhku siiski koju. Loomulikult on Veeriku Selveri tühjad riiulid ajutine nähtus, mis täituvad hea-paremaga pärast uuendusremondi lõppu, seniks aga ootavad poetöötajad kollektiivpuhkust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles