«Maagiline konteiner» jõuab Elvasse

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elva avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võidutöö edasiarendus.
Elva avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võidutöö edasiarendus. Foto: Hea avalik ruum

Homme keskpäeval avavad Elva linnapea Eva Kams ning Elva avaliku ruumi arhitektuurivõistluse võitjad Ülle Maiste ja Diana Taalfeld linnavalitsuse ees platsil linnainstallatsiooni «Maagiline konteiner», mis tutvustab arhitektuuriprogrammis «Hea avalik ruum» osalevate linnade võidutöid.

«Hea avalik ruum» rõhutab, et iga linn on ainulaadne ja igal väljakul on oma lugu. Iga linna tuleb vaadelda seal olevast tööstusest, linna struktuurist ja vaimust lähtudes. «Maagiline konteiner» rändab väljakult väljakule, tuues esile lisaks võidutöödele ka midagi just selle linnaga seonduvat.

«Maagiline konteiner» on Elvas ümbritsetud Eesti idüllilise suvega - sõstrapõõsastega. «Kui mõelda Elva linnale, tuleb silme ette rahulik ja nautlev väikelinnalik kulgemine, rahu, vabadus, puhkus ja idülliline suvi. See on nähtamatu side, mis tõmbab aegajalt magnetina enda poole, sest tekib soov seda taas näha ja kogeda,» ütlesid Elva arhitektuurivõistluse võidutöö autorid.

«Eesti Vabariik 100» arhitektuurivõistlus Elvas korraldati ruumilise lahenduse leidmiseks linna Kesk tänavale ja seda ümbritsevale kontaktvööndile. Linnavalitsuse soov on anda peatänavale tagasi väärikas koht linnapildis ja seeläbi ka uus hingamine kogu kesklinna ruumile.

Võistlus toimus möödunud aasta detsembrist kuni tänavuse märtsini ja selle võitis ideekavand «Sõstrapõõsaste vahel». Kavandi autorid on arhitektid Ülle Maiste, Diana Taalfeld, Anne Saarniit, Roomet Helbre ja Taavi Kuningas arhitektuuriibüroodest AT HOME, Ubin Pluss ja Tempt.

Eesti arhitektide liidu ja Eesti Vabariik 100 korraldustoimkonna ühiselt käima lükatud missiooniprojekt «Hea avalik ruum» tegeleb Eesti viieteistkümne linnakeskuse korrastamisega ja ehitatakse valmis Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks.

Programmis osalevad lisaks Elvale ka Kuremäe, Kuressaare, Kärdla, Narva, Põltsamaa, Pärnu, Põlva, Rakvere, Rapla, Tallinn, Tõrva, Valga, Viljandi, ja Võru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles