Ooper kolib kohvikuisse ja rõdule

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise teatri ooperi-solistid 
Valentina Kremen (vasakult), Karmen Puis, Jaan Willem Sibul, Rasmus Kull ja Simo Breede on valmis kolmapäeval tartlastele näitama ooperiteatri kõige kütkestavamat külge.
Vanemuise teatri ooperi-solistid Valentina Kremen (vasakult), Karmen Puis, Jaan Willem Sibul, Rasmus Kull ja Simo Breede on valmis kolmapäeval tartlastele näitama ooperiteatri kõige kütkestavamat külge. Foto: Margus Ansu

Tõestamaks, et klassikaline muusika ja ooper pole mingi kivistunud ning tolmu koguv nähtus, viivad Vanemuise ooperisolistid ja andekad noored muusikud sel nädalal kaasahaarava muusika ka kõige suuremate ooperipõlgurite kuulmisulatusse hubastesse kohvikutesse, kaubanduskeskusse ja linnatänavatele.

Tartu linna päeva peetakse tavapäraselt 29. juunil, tänavu kolmapäeval. Selleks avalöök antakse homme õhtul kolme tasuta kontserdiga, ent kolmapäeva varahommikul tervitab kesklinna tööle ruttajaid keelpillimuusika Emajõel sõitva lodja peal.

Tänavu on linna päeva kunstiline juht Vanemuise teatri ooperisolist Reigo Tamm. Selleaastase ürituse sisu hakkas hargnema aga aasta tagasi, kui Tamm kutsuti linna päeval koos Maria Listraga esinema Rüütli ja Gildi tänava nurgal asuva roosa maja rõdule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles