Tartu kutsehariduskeskus avab suvise vastuvõtu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kutsehariduskeskus pakub erialasid seinast seina.
Kutsehariduskeskus pakub erialasid seinast seina. Foto: Sille Annuk

Esmaspäeval ehk 20. juunil algab Tartu kutsehariduskeskuses (TKK) suvine sisseastumisperiood. 

Seejuures rõhutab TKK, et põhihariduse baasil ja haridusnõudeta erialadele kandideerimiseks on seekord aega vaid kuni 29. juunini.  Keskhariduse baasil erialadel on dokumentide esitamistähtaeg 5. august.

«Põhihariduse baasil erialadele sai sisse astuda juba kevadisel koolivaheajal ning seda võimalust kasutasid noored sel aastal agaralt, mistõttu ligi  pooled õppekohad on juba täidetud,» sõnas TKK õppekorralduse juht Mariann Karja. 

«Samas on kõigil erialadel veel kohti neile, kes alles nüüd on otsustanud ametiõpingute kasuks,» ütles ta ja lisas, et selleks tuleb tuua dokumendid  ja osaleda 30. juunil toimuvatel vestlustel.

Põhihariduse baasil saab sel aastal õppida 20 erineval kutsekeskharidusõppe erialal, kuid lisaks sellele on oodatud ka need, kes soovivad üksnes ametioskusi omandada. Kokku on võimalik õppida üle 60 erineval õppekaval.

Erialade valikusse on lisandunud õige mitmeid uusi võimalusi. Põhiharidusega noori oodatakse õppima kergete rõivaste rätsepaks, uued on ka  kütte- ja jahutussüsteemide lukksepa ja plaatija erialad. 

Keskhariduse baasil saab alates sügisest õppida lausa kolmel uuel tehnilisel  erialal: väikemasina, mootor- ja jalgrattatehnik, veoauto- ja bussitehnik ning töökohapõhises õppes ka turvasüsteemide tehnik.

Toiduainete valdkonnas on lisandunud lihakulinaaria ning meisterkondiitri erialad ning esmakordselt hakatakse septembrist koolitama ka arhiivikorrastajaid ning väikeettevõtjaid.

Ametiõpe pole vaid noorte pärusmaa, vaid üha enam tullakse teist või kolmandat haridust omandama, ennast täiendama või ümber õppima, sõnas  Mariann Karja ja lisas, et seetõttu loob kool  üha enam  ametiõppe võimalusi  täiskasvanud, juba töötavatele  inimestele.

«Lisaks juba tavapärasele sessioonõppele  on uuena lisandunud töökohapõhise  õppe vorm. See tähendab, et vähemalt kaks kolmandikku õppest toimub töökohal, mis võimaldab tööd ja õppimist veelgi paremini siduda,» selgitas ta.  

Lisaks kombineerib töökohapõhine õpe õppija jaoks nii töötamisest  kui õppimisest tulenevad õigused ja soodustused ning õppimise ajal saadud töökogemus annab hinnalise eelise edasisel kandideerimisel.

Dokumentide vastuvõtt toimub Tartu Kutsehariduskeskuses tööpäeviti kella 9-15 või e-vastuvõtu keskkonnas.

Lisainfot saab veebiaadressilt www.khk.ee/vastuvott

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles