Piltuudis: Gerd Kanter ja Märt Israel alustasid laagrit Tartust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter (paremal) ja Märt Iisrael Tartu ülikooli staadionil valmistumas treeninguks.
Gerd Kanter (paremal) ja Märt Iisrael Tartu ülikooli staadionil valmistumas treeninguks. Foto: Risto Mets

Päris mitmed esmaspäeval Tamme staadionil Gustav Sule mälestusvõistlusel oma etteaste teinud sportlased läksid teisipäeva hommikul treenima Tartu ülikooli staadionile Ujula tänaval. Teiste seas ka Gerd Kanter, kelle kinnitusel on ülikooli staadion sportlastele alati väga meeldinud.

Eile Tamme staadionil oma parimal katsel 63.44 heitnud Kanter saavutas võistlustel teise koha rootslase Daniel Stahli järel, kes heitis temast mõnikümmend sentimeetrit rohkem. Käe sees on praegu umbes 65 meetri vorm, kinnitas spordimees. Et vormile teravust juurde anda, tuligi ta koos Märt Israeliga ülikooli staadionile trenni.

«Täna tuleb ilus ilm, tuleb seda kasutada,» sõnas Kanter. Edasi on heitjatel plaanis sõita laagrisse Käärikule.

Kolme nädala pärast ootavad kergejõustiklasi ees Euroopa meistrivõistlused. Nädal hiljem peetakse Eesti meistrivõistlusi ja siis pole olümpia enam kaugel. Kanter plaanib enda sõnul Riosse kohale sõita juba paar nädalat enne võistlust, et aklimatiseeruda ja harjuda ajavahega. «Ööd pidid seal jahedad olema,» on ta kohalikest oludest kuulnud.

Hea oleks Kanteri hinnangul kohale sõita veelgi varem. Paraku napib selles piirkonnas kettaheitjatele treeningupaiku.

Tartus armastavad kergejõustiklased treenida aga rohkem ülikooli staadionil. «Sportlased meenutavad seda staadioni alati heldimusega,» sõnas Kanter. Ta selgitas, et see staadion asub justkui kausis. Vallid ja ümber kasvavad puud muudavad ala välispiirid konkreetseks. Heitjatel on seal lihtsalt mõnus treenida ja võistelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles