Päevapiltnik tegi taludes kunstpilte

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori kihelkonnast pärit Mihkel Tilk (1859–1890) on oma sünnikodus Kolmetarga talus lavastanud fotokompositsiooniks viljalõikajad ning nende ette adra koos poisi, koera ja veekannuga.
Tori kihelkonnast pärit Mihkel Tilk (1859–1890) on oma sünnikodus Kolmetarga talus lavastanud fotokompositsiooniks viljalõikajad ning nende ette adra koos poisi, koera ja veekannuga. Foto: ERMi kogu

Eile hommikul võttis Nukufilmi režissöör Mait Laas ette sõidu Tartu, et siinses linnaraamatukogus välja panna Mihkel Tilga fotonäitus. Väljapanek kinnitab antiikset tõdemust, mille kohaselt elu on lühike, aga kunst pikk.

Nimelt ei saanud Tilk oma pilte tartlaste ette ise tuua, sest ta puhkab juba üle 125 aasta Tori kalmistul. Kuid kunstiteaduste magistri kraadiga filmi- ja kirjamees Laas kinnitab näitusega, et torilasest päevapiltniku fotodel on praegugi suur kunstiväärtus.

Lavastatud fotod

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles