Talgulised istutavad Tartumaale üle miljoni puu

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Istutajaid jäävad tänulikult mäletama tillukesed puud.
Istutajaid jäävad tänulikult mäletama tillukesed puud. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Riigimetsa majandamise keskus (RMK) plaanib istutada Tartumaale tänavu 1 120 000 puud ning kutsub selleks huvilisi 21. mail kell 11 talgutele. RMK Tartumaa metsaülema Toomas Haasi sõnul on inimestel võimalus seeläbi anda oma osa uue metsapõlve kasvatamisele.

«Metsaistutusel osalemiseks ei pea olema eelteadmisi, õiged töövõtted näitavad meie metsamehed ette,» ütles ta. «Päeva jooksul saab igaüks istutada vähemalt 50 puud, osaleda metsandusteemalisel arutelul ning päeva lõpetab talgusupp.»

Metsaülem lisas, et edasi hoolitseb istutatud taimede eest juba RMK.

Istutamistalgutele saab registreerida internetis aadressil www.rmk.ee/eluring. Talguliste kogunemiskoht on 21. mail kell 11 Mäksal Tammevaldma teel, täpsemini tupiktee harul. Pärast veerandtunnist juhendamist lähebki lahti istutamiseks. Kell 13.30 on kavas kerge eine ja janukustutamine, pool tundi hiljem algab metsateemaline arutelu. Talgupäev lõpeb kell 15.

Tänavu on Toomas Haasi andmetel kavas istutada Tartumaale 450 000 mändi, 460 000 kuuske, 200 000 kaske ja 10 000 sangleppa. Kokku uuendab RMK tänavu Eestis metsa 10 000 hektaril, istutades 19,8 miljonit uut puud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles